Vaporul inaugurat de Firea pe lacul Floreasca, inexistent pentru bucureșteni. „E o bătaie de joc”

Da mai departe
0Shares

Ziua Marinei a fost sărbătorită şi în Capitală. Teoretic. Practic, zeci de oameni s-au înghesuit să facă o plimbare de câteva minute cu vaporaşul pe lacul Herăstrău.

De fapt pasagerii s-au urcat într-o maşină a timpului, pentru că atât vaporaşul, cât şi lacul nu s-au schimbat din ’71, când le-a inaugurat Ceauşescu. Noul proiect grandios de amenajare a Lacurilor Floreasca şi Tei, început în 2015, este deocamdată nefuncţional.

Bucureşti, 15 august 2019 – cea mai mare sărbătoare pentru marinari, momentul când se scot la apă toate bărcile noi din dotare. Pe lacul Herăstrău cel mai nou vapor e şi cel mai vechi – Otopeni. Are 48 de ani. Cei 80 de oameni care îl aşteaptă entuziaşti îşi pierd repede zâmbetul odată urcaţi la bord.

O familie din Piteşti a fost dezamăgită de cele doar 20 de minute de plimbare pe lac.

“Până acum cam scurtă. Ne aşteptam la mai mult. Am zis hai să riscăm, dacă toată lumea pleacă şi noi venim, om găsi ceva şi frumos.”

Ar fi foarte multe de făcut pentru că din Herăstrău ar trebui să circule un vapor, pe un traseu de o oră-două până pe lacul Floreasca şi apoi Lacul Tei.

Într-o inaugurare privată a traseului, anunţată pe Facebook pe 17 mai de primarul general şi de edilii sectoarelor 1 şi 2, plus câţiva angajaţi ai primăriei, apare o barcă în fotografiile publicate de Gabriela Firea.

Atunci primarul general anunţa finalizarea lucrărilor la Proiectul de 20 de milioane de euro de amenajare a celor două lacuri pentru navigaţie şi agrement. Au trecut 3 luni şi totul zace nefolosit, iar oamenii din zonă spun că nu au văzut niciun vaporaş.

Familie: “E o bătaie de joc, asta vorbeam, nimic nu funcţionează, cişmelele cred că nu au funcţionat niciodată, infochioșcurile la fel. E o glumă proiectul ăsta, păcat de el, că era frumos.”

“Au pus un gard de sârmă şi au crescut buruieni în jur. Noi ne plimbăm des pe aici, dar nu am văzut vreo îmbunătăţire adusă şi totul e de formă, de fapt nimic nu merge, doar luminile mai merg din când în când seara, şi atunci cu intermitenţe.
-Vaporasul, l-aţi văzut vreodată?
-Nu, nu, nu, niciodată!”

Am mers pe traseu, până în Parcul Floreasca la debarcaderul de la capătul traseului.

Am găsit aici lista de bilete cu tarifele pentru această cursă cu vaporaşul. Am găsit şi traseul şi încercam să să aflăm de la Administraţia Lacuri Parcuri Agrement unde este acest vaporaş, când circulă, care sunt zilele de parcurs şi de unde putem să luăm bilete? Dar de ziua Marinei nu a lucrat nimeni.

Preţul unei călătorii cu vaporaşul este de 50 de lei dus-întors – cu 4 lei mai scump ca un bilet cu nava de la Tulcea la Sulina.

Despre toate acestea, am solicitat informaţii de la Primăria Generală, dar până acum nu am primit niciun răspuns.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares