Un fost deputat PDSR si o avocata judecata si achitata pentru coruptie sunt propusi de CSM pentru a fi numiti judecatori

Da mai departe
0SharesUn fost deputat PDSR si o avocata care a fost judecata pentru fapte de coruptie, achitata de Inalta Curte, sunt propusi de CSM pentru a fi numiti judecatori la Tribunalul Ilfov.

Sectia pentru judecatori a CSM i-a inaintat presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, 12 propuneri de numire in functia de judecator, dupa un concurs de admitere directa in magistratura.

Potrivit Legii 303/2004 privind statutul magistratilor, fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica, avocatii, notarii, consilierii juridici, politisti, grefieri sau executorii judecatoresti cu studii superioare juridice etc pot fi numiti in magistratura daca au o vechime de specialitate de cel putin 5 ani. Concursul de admitere este organizat de CSM prin Institutul National al Magistraturii.

Pe lista celor 12 propuneri se afla si fostul deputat PDSR de Olt, Victor-Stefan Achimescu si avocata Claudia Gherbovan Silinescu.

Lista cu toate propunerile, pe site-ul CSM.

Scor strans in CSM

Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de judecator la Tribunalul Ilfov a lui Victor-Stefan Achimescu, incepand cu data de 1 iunie 2019.

Cinci judecatori din CSM au votat pentru aceasta numire, iar patru au fost impotriva.

Potrivit site-ului Camerei Deputatilor, Victor-Stefan Achimescu a fost parlamentar in mandatul 1996-2000. Fostul deputat este absolvent de Drept si avocat in Baroul Olt.

Dosarul celor patru judecatori

De asemenea, Sectia pentru judecatori a CSM a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii de numire in functia de judecator la Tribunalul Ilfov a Claudiei Gherbovan Silinescu, incepand cu data de 1 iunie 2019.

Sase judecatori din CSM au votat pentru aceasta numire, iar trei au fost impotriva.

Potrivit mass-media, Claudia Gherbovan Silinescu este nepoata fostului general SIE Tudor Silinescu, fost consilier al premierului Adrian Nastase.

Avocata a fost implicata in dosarul in care erau judecati patru judecatori de la Inalta Curte – Anton Pandrea, Claudia Corbu, Gabriela Birsan si Iuliana Pusoiu – pentru mai multe fapte de coruptie.

Acuzatiile DNA la adresa Claudiei Gherbovan Silinescu: 2 infractiuni de dare de mita, 2 infractiuni de spalare a banilor si instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata.

Un complet de 3 judecatori si un complet de 5 judecatori de la Inalta Curte au decis achitarea tuturor celor implicati in acest caz, inclusiv a Claudiei Gherbovan Silinescu.

Un alt parlamentar PSD, respins

Printre cei respinsi de CSM se afla si fostul deputat Vasile Ioan Danut Ungureanu, ales in mandatul 2004-2008. Acesta candida pentru un post la Tribunalul Caras Severin.

Sectia pentru judecatori din CSM a respins cererea de numire in functia de judecator cu scorul de 6 (Nu) la 3 (Da) .

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares