Un avion al regimului sirian a fost doborât de jihadişti. Ce s-a întâmplat cu pilotul

Da mai departe
0Shares

Un avion al regimului sirian a fost doborât, miercuri, de jihadişti şi pilotul a fost capturat, o premieră de la escaladarea confruntărilor în ultimele luni în nord-vestul Siriei, ca urmare a atacului forţelor pro-Damasc.

Informația a fost dată publicității de către Observatorul sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP.

Avionul de vânătoare, Sukhoi, a zburat peste o zonă la est de Khan Cheikhoun, un oraş cheie din sudul provinciei Idleb, a declarat directorul ONG-ului, Rami Abdel Rahmane, potrivit Agerpres.

„Pilotul este acum în mâinile” jihadiştilor din gruparea Hayat Tahrir al-Sham (HTS, fosta ramură siriană a Al-Qaida), care domină regiunea.

Acesta este primul avion sirian doborât de insurgenţi de când regimul de la Damasc şi aliatul său rus au început, la sfârşitul lunii aprilie, să bombardeze aproape zilnic provincia Idleb, precum şi segmente din provinciile vecine Alep, Hama şi Latakia.

Aproximativ 820 de civili au fost ucişi în bombardamente, potrivit OSDH. Peste 400.000 de persoane au fost strămutate în această regiune, unde trăiesc trei milioane de oameni, precizează ONU.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares