Ultima zi a Papei Francisc în România. După vizita la comunitate de rromi, va merge în Sibiu

Da mai departe
0Shares

Peste 2.000 de oameni îl așteaptă pe Papa Francisc la Aeroportul din Sibiu. Pelerinii s-au ascuns de ploaie sub corturile amplasate de autorități. Unii dintre credincioși au venit de la zeci de kilometri distanță ca să îl vadă pe Suveranul Pontif.

ACTUALIZARE.  Așa cum a venit și de la Târgu Mureș la Blaj, Papa Francisc a plecat de la Blaj spre Sibiu cu o coloană oficială, și nu cu elicopterul, cum era prevăzut inițial. La Sibiu plouă torențial.

Comitetul Interministerial pentru Securitate „Vizită Papa Francisc 2019” a precizat că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile, traseul de deplasare al Sanctității Sale spre aeroportul din Sibiu s-a modificat, fiind ales planul de rezervă, pe cale rutieră, fiindu-i asigurate toate măsurile specifice de securitate. Schimbarea planului nu va afecta programul anunțat inițial.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare nowcasting cod portocaliu de ploi torențiale, vijelii și grindină pentru județul Sibiu, până la ora 17.30. Plecarea Papei Francisc din România este programată de pe Aeroportul din Sibiu, la ora 17.00.


Știrea inițială:

Elicopterul care îl aduce pe Suveranul Pontif este așteptat să ajungă la ora 16.40.

Sute de oameni s-au strâns la Aeroportul din Sibiu și îl așteaptă pe Papa Francisc, care urmează să ajungă din Blaj cu elicopterul.

Unii dintre oameni sunt îmbrăcați în costume populare, iar alții au adus cu ei steaguri ale Vaticanului și României, pe care le flutură în așteptarea Papei Francisc.

La Sibiu, vremea ține cu pelerinii, la ora transmiterii știrii fiind înregistrate 26 de grade Celsius.

Papa Francisc este la Blaj, unde mai are programată o vizită într-o comunitate de romi.

Suveranul Pontif a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj, unde Papa a citit mesajul de beatificare a celor 7 episcopi români.

Duminică este ultima zi a vizitei apostolice a Papei Francisc în România. Potrivit programului, Suveranul Pontif va părăsi țara la ora 17.20, de pe Aeroportul din Sibiu.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares