Trump va impune ”în curând sancțiuni” Turciei și va suspenda acordul comercial – International

Da mai departe
0Shares

Președintele Donald Trump a declarat luni că va emite în curând un ordin executiv care autorizează sancțiuni împotriva oficialilor turci, va opri negocierile cu Turcia cu privire la o tranzacție comercială de 100 de miliarde de dolari și va crește tarifele la oțelul turc la 50%, potrivit Reuters.

Într-o declarație în care a promis să distrugă rapid economia turcească dacă continuă în Siria „această cale periculoasă și distructivă”, Trump a mai spus că trupele americane care ies din Siria se vor reface și vor rămâne în regiune pentru a monitoriza situația.

Ofensiva turcă împotriva unei miliții kurde, survenită după anunțul retragerii militarilor americani din sector, a provocat o mare îngrijorare legată de posibila resurgență a grupării Stat Islamic, în special prin fuga unor membri ai grupării care erau prizonieri ai kurzilor.

Duminică, Trump declarase că ascultă de îndemnul Congresului, în care republicanii și democrații pun presiune pentru impunerea de sancțiuni Turciei.

„Trezoreria este gata să aplice aceste sancţiuni, poate fi solicitată o legislație suplimentară. Există un consens larg în acest sens. Turcia a cerut să nu se pună în practică acest lucru. Rămâneţi la curent!”, a adăugat acesta.

Un oficial american, vorbind sub condiția anonimatului, a declarat pentru Reuters că sancțiunile „au fost elaborate la toate nivelurile guvernului pentru a fi aplicate”.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares