Taximetriștii protestează în marile orașe din țară. Restricții de trafic | Stiriletvr.ro

Da mai departe
1Shares


Taximetriștii din toată țara își coordonează acțiunile şi vor bloca în această dimineață centrele marilor orașe. Ei sunt nemulțumiți că șoferii care folosesc aplicații online nu plătesc aceleași taxe și nu au aceleași obligații. Este vorba în special de Uber, Bla Bla Car,  Clever Go și Taxify, iar proteste sunt anunțate astăzi și mâine la Bucureşti, Arad, Timişoara, Iaşi, Bacău, Braşov, Târgu Mureş, Zalău şi Slatina.

13 Februarie 2019, 09:07
(actualizat 13 Februarie 2019, 09:17)

|

Sute de taximetrişti au fost amendaţi de poliţie

Taximetriștii protestează fața de șoferii UBER, care, susțin ei, ar fi avantajați prin faptul că nu sunt controlați de autorități și astfel, le fura clienții.

Transportatorii de persoane susțin ca autoritățile: primăria generală, ministerul transporturilor și guvernul, nu fac nimic sa rezolve problema concurentei neloiale.  Ei vor ca aplicațiile Uber sau Taxify să fie interzise.

În septembrie anul trecut Consiliul General al Capitalei a retras de pe ordinea de zi un proiect care viza un nou regulament pentru taximetrie.

În ultimul an, taximetriștii bucureșteni au tot organizat proteste spontane.

La sfârșitul lunii trecute, ei au blocat bulevardul Lascăr Catargiu, iar procurorii au deschis dosar penal și anchetează protestul care a paralizat circulația in centrul Capitalei.

Cu toate acestea, șoferii de taxi spun că vor mai organiza astfel de manifestații, până când vor convinge autoritățile să ia măsuri împotriva celor care fac taximetrie fără autorizație, cu ajutorul aplicațiilor online.

Șoferii care au astăzi treaba prin capitala sunt sfătuiți să evite centrul orașului.

Brigada Rutieră restricţionează traficul, miercuri, începând cu ora 6,30, pe şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Victoriei, respectiv şoseaua Kiseleff, de la Arcul de Triumf până la Piaţa Presei Libere, cu ocazia mitingului organizat de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

Cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, în ziua de 13 februarie a.c., în intervalul orar 06.30-16.00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares