Taximetristii anunta protest cu 5.000 de masini, miercuri, in fata Guvernului

Da mai departe
5SharesConfederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) va organiza, miercuri, in Piata Victoriei, o manifestatie cu 5.000 de taxiuri, in semn de protest fata de promisiunea Guvernului de a aproba o ordonanta pentru transportul alternativ, gen Uber si Bolt.

Protestul se va desfasura in intervalul orar 6:00-18:00 si la el ar urma sa participe mai multe asociatii, printre care si Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

“Cerem Guvernului sa renunte la OUG pentru legalizarea pirateriei in transportul rutier de persoane si nu intelegem de ce un vicepremier ii asigura pe “pirati” ca le va rezolva problema prin OUG si explica necesitatea legiferarii prin ordonante de urgenta ca necesitate, motivand urgenta prin faptul ca Presedintele Romaniei trimite legile Parlamentului inapoi, pentru modificare”, se arata in comunicatul COTAR.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier, a facut declaratii din care reiese ca s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru mentinerea pe piata a platformelor de ridesharing, iar manifestatia de miercuri este indreptata impotriva acestora.

“Chiar daca se doreste intrarea in legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decat cu respectarea legislatiei in vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din aceasta tara. Nu exista nicio urgenta reala care sa justifice o astfel de ordonanta”, a declarat presedintele COTAR-CNTR, filiala Timis, Teodor Pesteleu.

Reprezentantii COTAR si ai FORT au organizat, in ultima perioada, mai multe proteste in Bucuresti, acuzand platformele de ridesharing, precum Clever si Uber, ca nu ar functiona in legalitate.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
5Shares