Summit UE la Sibiu. Viitorul Europei, în viziunea Olandei, depinde de rezolvarea a cinci teme

Da mai departe
0Shares


Regatul Ţărilor de Jos este printre membrii fondatori ai Uniunii Europene. În viziunea acestui stat, valorile europene sunt obligatorii pentru toate statele membre şi nu există o altă opţiune.

Noi credem că a nu te ridica la nivelul acestor valori comune, când este vorba despre statul de drept şi drepturile de bază, cele fundamentale, loveşte chiar în inima Europei. Noi chiar credem că Europa poate fi puternică dacă toţi trăim urmând aceste scopuri comune, valori comune şi reguli. Un lucru pe care îl consider cu adevărat crucial în această privinţă este faptul că Europa trebuie să facă ceea ce trebuie făcut la nivel european. Adică ceea ce nu putem la nivel naţional. Cu alte cuvinte, avem nevoie de Uniunea Europeană să fie mare, când este vorba despre lucrurile importante şi modestă, când este vorba despre chestiuni mai mici. Este ceea ce se numeşte solidaritate şi este ceva foarte important pentru viziunea olandeză. Trebuie să ne asigurăm că lucrăm împreună, din nou, în chestiuni care contează pentru oameni şi unde numai Europa poate face diferenţa. Apoi trebuie să ne concentrăm pe lucrurile care chiar contează, cum am spus mai devreme”, a declarat pentru Digi24 ambasadoarea Olandei la București, Stella Ronner-Grubačić.

Reprezentantul Olandei în Consiliul European este premierul Mark Rutte. El va fi prezent pe 9 mai, la summitul de la Sibiu, alături de ceilalţi lideri europeni.

„Mă gândesc la un discurs pe care premierul olandez, Mark Rutte, l-a ţinut la Universitatea din Zurich, în februarie, în care a vorbit despre putere. El a legat-o mai specific de politica externă a Uniunii Europene, dar se leagă şi de politicile interne, din punctul nostru de vedere. În viziunea olandeză, unde ceva bătut în cuie este ceva bătut în cuie, aceasta este calea de a merge mai departe. Noi ne dorim ca toată lumea să ni se alăture şi credem că solidaritatea între noi este crucială, dar pentru a arăta acest lucru, toate ţările, fiecare persoană din statele membre trebuie să urmeze aceleaşi criterii pe care ni le-am stabilit chiar noi, ca să putem atinge anumite obiective”, a explicat Stella Ronner-Grubačić.

Viitorul Europei, în viziunea Olandei, depinde de rezolvarea a cinci teme: securitatea, politicile de migraţie, schimbările climatice, economia sustenabilă şi respectarea valorilor europene.

„Ceea ce cred că este necesar acum este ca Europa să fie puternică în aceste puncte-cheie şi că trebuie să le explicăm oamenilor că acestea sunt teme unde putem avea rezultate dacă o să lucrăm împreună. În viziunea noastră, acestea sunt rezultatele pe care chiar trebuie să le obţinem la Sibiu. Această imagine a unei Europe puternice, care are rezultate în probleme care contează pentru oameni”, a declarat pentru Digi24 Stella Ronner-Grubačić, ambasadorul Olandei la București.

Citiți și: Summit UE la Sibiu. Viitorul Europei, în viziunea Marii Britanii

Summit UE la Sibiu. Ambasadoarea Franței: „Europa trebuie reinventată”

 

Etichete:

Olanda
,
stella ronner grubacic
,
romania presedintie ue
,
summit sibiu
,
summit ue sibiu
,
summit sibiu 2019Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares