SUA: Trump anunță desfășurarea de trupe americane în Gabon din cauza tensiunilor din Republica Democrată Congo – International

Da mai departe
1Shares


Președintele Donald Trump a declarat vineri că militari americani au fost desfășurati în Gabon ca răspuns la posibilele demonstrații violente din Republica Democrată Congo, după alegerile prezidențiale de acolo, relatează Reuters.

Într-o scrisoare către liderii Congresului, Trump a declarat că primul din aproximativ 80 de militari a sosit în Gabon miercuri în caz vor fi necesari pentru a proteja cetățenii americani și facilitățile diplomatice ale SUA din capitala Congo, Kinshasa.

El a spus că “vor rămâne în regiune până când situația securității din Republica Democrată Congo devine astfel încât prezența lor nu mai este necesară”.

Trump a declarat că forțe suplimentare pot fi desfășurate în Gabon “dacă este necesar“.

Comisia electorală din Congo urmează să difuzeze duminică rezultatele provizorii ale alegerilor prezidențiale, dar a spus că ar putea exista întârzieri din cauza sosirii lente a documentelor aferente votului.

Observatorii și opoziția spun că alegerile au fost afectate de nereguli grave. Guvernul din Congo spune că alegerile au fost corecte și s-au desfășurat fără probleme.

Coaliția de guvernământ a președintelui Joseph Kabila îl sprijină pe succesorul ales chiar de el, Emmanuel Ramazani Shadary.

Comunitatea internațională și-a exprimat îngrijorarea că un rezultat în litigiu ar putea provoca tulburări, după cum a fost cazul după alegerile din 2006 și din 2011.

Joi, Departamentul de Stat al SUA a cerut comisiei electorale să se asigure că voturile au fost numărate cu exactitate și a amenințat că va impune sancțiuni împotriva celor care au subminat procesul sau au amenințat pacea și stabilitatea în țară.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares