Senatul respinge starea de urgenta pentru zidul de la granita cu Mexicul

Da mai departe
1SharesSenatul american controlat de republicani a respins joi declararea de catre presedintele Donald Trump a starii de urgenta nationala, care ar fi permis finantarea zidului pe care acesta a promis de mai multa vreme sa-l construiasca la granita cu Mexicul.

Votul final de joi a fost 59 la 41, 12 republicani alaturandu-se democratilor in Camera superioara a legislativului american.

Rezolutia a fost deja adoptata de Camera reprezentantilor, iar intrucat Trump a afirmat ca va recurge la dreptul de veto impotriva ei, textul va merge acum la Casa Alba.

Donald Trump a anuntat la 15 februarie ca va declara “urgenta nationala”, o procedura exceptionala pentru a finanta zidul pe care l-a promis la frontiera cu Mexicul, declansand o batalie judiciara cu opozantii sai.

“Toata lumea stie ca zidurile functioneaza”, a declarat Donald Trump intr-o conferinta sustinuta in gradina Casei Albe, invocand o “invazie” de migranti ilegali.

Aceasta procedura ii permite teoretic sa ocoleasca Congresul pentru a debloca fonduri federale – in special destinate Pentagonului – pentru a-si construi zidul pe care-l doreste impotriva imigratiei clandestine.

Ulterior, 16 state americane, conduse de California, au depus un recurs in justitie la San Francisco impotriva administratiei presedintelui Donald Trump pentru decizia sa de a decreta urgenta nationala cu scopul de a construi un zid la frontiera cu Mexicul.

Citeste si

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares
%d blogeri au apreciat: