Rusia a lansat rachete balistice de pe 2 submarine nucleare. Ameninţarea lui Putin

Da mai departe
0Shares

Două submarine ruseşti cu propulsie nucleară au făcut teste cu rachete sâmbătă dimineaţă.

 

Ministerul Apărării din Federaţia Rusă a anunţat, potrivit TASS, că submarinele cu propulsie nucleară Tula şi Iurii Dolgoruki au lansat rachete balistice sâmbătă dimineaţă, în cadrul unui exerciţiu militar desfăşurat în oceanul Arctic şi în Marea Barents.

Rachetele, model Sineva şi Bulava, au lovit ţinte de la poligoane din regiunea Arhanghelsk şi peninsula Kamciatka. Oficialii au precizat că testul s-a încheiat cu succes, confirmând “performanţele tehnice ale rachetelor balistice”.

Vladimir Putin a amenințat vineri că Rusia va oferi un ”răspuns simetric” testului efectuat de Statele Unite cu o rachetă cu rază intermediară de acţiune. ”Ordon ministerelor ruse ale Apărării şi de Externe (…) să analizeze nivelul ameninţării create la adresa ţării noastre de actele Statelor Unite şi să ia măsuri exhaustive în vederea pregătirii unui răspuns simetric”, a declarat Putin într-o reuniune a Consiliului de Securitate.

Acest test american, efectuat duminică, de pe Insula San Nicolas, în largul Californiei, potrivit Pentagonului, a consfinţit moartea Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), care abolea – doar în cazul Rusiei şi Statelor Unite – rachetele terestre cu o rază de acţiune cuprinsă între 500 şi 5.500 de kilometri.

Tratatul INF a fost suspendat, în urmă cu două luni, de ambele puteri rivale, care se acuză reciproc de faptul că-l încalcă.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares