Revine iarna. Cand vom avea din nou soare

Da mai departe
65SharesDupa o zi cu temperaturi de primavara, iarna se intoarce in forta in urmatoarele zile. Vestea buna este ca dupa cateva zile de frig, temperaturile vor creste iar, conform prognozei meteorologilor pentru perioada 11-24 februarie.

Banat

Luni, vremea va fi calda pentru aceasta data (maxime de 10 grade si minime de 2 grade) . In urmatoarele trei zile se va raci (maxime de 4 grade si minime de -5…-4 grade) . Apoi, pana pe 20 februarie, valorile termice vor creste treptat cu aproximativ 6…7 grade cele diurne si cu 5 grade cele nocturne, apoi nu vor mai avea variatii semnificative.

In primele doua zile vor fi precipitatii pe arii extinse si in general moderate cantitativ, apoi vremea se va ameliora, iar precipitatiile isi vor mai face aparitia doar trecator si pe suprafete mici.

Crisana

Temperatura va fi in scadere de la 8 grade in prima zi, pana la 2 grade pe 13 februarie. Ulterior se va incalzi usor si treptat, astfel ca in 20 si in 21 februarie maximele termice vor atinge, in medie, 9…10 grade. In urmatoarele trei zile se va raci usor, cu aproximativ 2 grade. Noptile vor deveni reci, iar in intervalul 13 – 21 februarie media temperaturilor minime va fi sub pragul de inghet. Cele mai reci dimineti vor fi cele de 13 si 14 februarie, cand minimele vor fi, in medie, de -5…-4 grade.

Vor fi precipitatii moderate cantitativ si pe arii extinse in primele doua zile, apoi vor fi slabe si se vor semnala, cel mai probabil, in jurul datei de 14 februarie si dupa 20 februarie.

Transilvania

Vremea va fi calda in prima zi (11 grade) . In urmatoarele doua zile se va raci accentuat, maxima fiind de 0 grade. Va urma o incalzire, astfel ca in data de 20 februarie media maximelor termice va ajunge pana la 7…8 grade. In ultimele zile de prognoza nu vor mai fi variatii semnificative. Temperaturile minime vor fi preponderent negative, iar media lor se va situa in general intre -9 si -1 grad.

Temporar vor fi precipitatii aproape in fiecare zi, dar pe arii mai extinse si posibil importante cantitativ in primele doua.

Maramures

Temperatura scade de la 7 grade in prima zi, pana la 2 grade pe 2 februarie. Va urma o perioada cu temperaturi maxime in crestere, care in intervalul 20-24 februarie vor fi, in medie, de 7…8 grade. Media temperaturilor minime va avea variatii in general intre -6 si 0 grade.

Probabilitatea mai mare de precipitatii va fi in primele zile de prognoza, cand vor fi in general moderate cantitativ si dupa data de 20 februarie, cand cel mai probabil vor fi slabe.

Moldova

Vremea va fi cu mult mai calda decat normal luni (10 grade), apoi va intra intr-un proces de racire ce va determina scaderea maximelor spre medii in jurul a 2 grade in data de 16 februarie. Apoi maximele vor creste pana spre 8…9 grade, in medie, in perioada 20 – 22 februarie, iar spre sfarsitul intervalului vremea se va raci din nou.

Minimele vor creste spre medii in jurul a 2 grade in noaptea de 12 februarie, apoi vor cobori spre -4 grade, in medie, in noaptea de 14 februarie. Ulterior tendinta este, in general, de crestere, spre valori de -3… -1 grad.

Temporar vor fi precipitatii mai ales intre 11 si 16 februarie si dupa data de 21 februarie.

Dobrogea

Vremea va fi deosebit de calda luni (10 grade), apoi se va raci de la o zi la alta, pana spre 3…4 grade, in perioada 14-17 februarie. Ulterior maximele vor creste pana spre medii in jurul a 8 grade in data de 23 februarie, apoi vremea se va raci usor.

In ceea ce priveste temperaturile minime, cresterea de la inceputul intervalului, spre medii in jurul a 5 grade, va fi urmata de o racire a vremii ce va conduce la inregistrarea, in medie, a -2 grade in 19 februarie. Ulterior minimele vor creste spre valori medii in jurul a 2 grade in intervalul 22-24 februarie.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in zilele de 11 si de 12 februarie, precum si in intervalele 14-18 februarie si 22- 24 februarie.

Muntenia

Vremea va fi deosebit de calda in prima zi a intervalului, apoi va intra intr-un proces de racire, urmand ca media regionala a temperaturilor maxime sa coboare spre 4…5 grade in intervalul 13 – 16 februarie. Apoi, maximele termice vor creste treptat, spre medii in jurul a 11 grade in intervalul 20- 23 februarie. Spre sfarsitul intervalului vremea se va raci usor.

Minimele vor creste la inceputul intervalului spre valori medii in jurul a 3 grade, apoi vor cobori spre medii in jurul a -4 grade in 14 februarie. Ulterior, tendinta mediilor minimelor va fi de crestere usoara spre -2…0 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in zilele de 11 si 12 februarie, precum si in intervalele 14…17 februarie si 21…24 februarie.

Oltenia

Valorile maxime vor cobori de la o medie de 10 grade la inceputul intervalului, spre medii de 4…5 grade in data de 14 februarie. Ulterior acestei date, maximele vor creste usor si treptat, urmand ca pana la sfarsitul intervalului sa se inregistreze, in medie, 11 grade. Minimele vor creste in primele zile ale intervalului spre medii regionale in jurul a 2 grade, apoi vor cobori spre -6 grade in 14 februarie. Apoi, tendinta generala va fi de crestere, pana la o medie de 0 grade.

Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor va fi mai ridicata in zilele de 11, 12 si 13 februarie si din nou spre sfarsitul intervalului.

La munte

In prima zi media temperaturilor maxime va fi de 2…3 grade, apoi va scadea pana la -8 grade in ziua de 13 februarie. In intervalul urmator tendinta va fi in general de crestere, iar intre 18 si 24 februarie media temperaturilor maxime va fi in jurul a 0 grade. Noptile vor fi reci, iar media temperaturilor minime se va situa, in general, intre -12 si -6 grade.

Vor fi precipitatii aproape in fiecare zi, importante cantitativ in primele doua.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
65Shares