Reacția lui Putin, după incendiul de la Notre Dame. „O undă de durere în inima rușilor”

Da mai departe
26Shares


Getty

Vladimir Putin

Președintele rus Vladimir Putin i-a transmis un mesaj omologului său francez Emmanuel Macron, în care și-a exprimat regretele cu privire la incendiul devastator de la Notre Dame.

„Notre Dame e un simbol istoric al Franței, o comoară neprețiută a Europei și culturii mondiale, una dintre cele mai importante lăcașuri de cult creștine. Tragedia care a izbucnit aseară în Paris a stârnit o undă de durere în inimile rușilor”, a transmis Vladimir Putin.

Totodată, el și-a exprimat speranța că va fi restaurată Catedrala Notre Dame și s-a oferit să trimită în Franța cei mai buni și experimentați specialiști ruși în domeniul restaurării monumentelor culturale.

Totodată, Patriarhia Ortodoxă Rusă a transmis că este „afectată” de vestea incendiului care a cauzat distrugeri mari la Catedrala Notre Dame, „sactuarul Bisericii Romano-Catolice din Paris.”

„Suntem alături de voi și de toți cei care apreciază acest monument arhitectural creștin care ocupă un loc special în patrimoniul cultural global. Sperăm că eforturile comune ale bisericii, statului și al celor preocupați vor fi de succes”, a precizat Patriarhul Kirill într-un comunicat.

Un incendiu de amploare a izbucnit, luni seara, la Catedrala Notre Dame din Paris. Sute de pompieri s-au luptat, ore în șir, pentru a stinge flăcările și a salva monumentul.

Aflați mai multe informații despre operațiune aici.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
26Shares