Reacţia Kremlinului la adresa NATO. Rusia ameninţă cu “măsuri militare” la Marea Neagră

Da mai departe
22Shares


distrugator rusesc din clasa amiral Grigorovici in Sevastopol

Rusia avertizează NATO că ar putea riposta la întărire a forţelor Alienţei în regiunea Mării Negre. 

 

Rusia a criticat miercuri planurile Statelor Unite de a solicita o sporire a prezenţei NATO în Marea Neagră, întrucât în opinia Moscovei o asemenea măsură implică ”riscuri militare” şi nu contribuie la securitatea în regiune, transmite agenţia EFE.

”Orice sporire a prezenţei militare a NATO în Marea Neagră este din punct de vedere militar lipsită de sens, nu consolidează securitatea – nici a Alianţei şi cu atât mai puţin a regiunii – şi implică numai riscuri militare”, a declarat vice-ministrul rus de externe Aleksandr Gruşko.

El a adăugat că Rusia este pregătită să reacţioneze prin măsuri adiţionale în faţa schimbărilor situaţiei de securitate în regiunea Mării Negre, semnalează agenţia RIA Novosti. ”Vom evalua lucrurile cu atenţie şi dacă se impun noi măsuri militare din partea noastră, le vom aplica”, a indicat responsabilul rus.

Gruşko i-a răspuns astfel ambasadoarei SUA la NATO, Kay Bailey Hutchison, care a anunţat anterior că Washingtonul le va cere săptămâna aceasta aliaţilor din NATO să aprobe un pachet de măsuri menite să sporească prezenţa Alianţei în Marea Neagră.

Planul NATO de apărarea împotriva Rusiei la Marea Neagră

Obiectivul, a explicat Hutchison, este contracararea influenţei Rusia în Marea Neagră, iar pachetul de măsuri va include ”monitorizarea, supravegherea avioanelor şi de asemenea ca unele nave ale NATO să se deplaseze în Marea Neagră pentru a se asigura că navele ucrainene pot traversa în siguranţă strâmtoarea Kerci către Marea Azov”, unde în luna noiembrie două nave ale armatei ucrainene au fost sechestrate de Rusia cu tot cu membrii echipajelor.

Şi Kremlinul a reacţionat miercuri faţă de propunerea Washingtonului. ”Nu înţelegem despre ce este vorba. Situaţia privind navigaţia în strâmtoarea Kerci este binecunoscută, la fel ca şi poziţia Rusiei pe acest subiect, care este conformă cu dreptul şi legile internaţionale”, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! distrugator rusesc din clasa amiral Grigorovici in Sevastopol

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului PulitzerSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
22Shares