Procurorii DIICOT fac percheziţii la TAROM. Cine ar fi vizat de anchetă

Da mai departe
0Shares

Linia aeriană naţională este în centrul unei acţiuni a DIICOT.

Marţi dimineaţă, procurorii au ridicat documente de la Direcţia Tehnică a TAROM. Este vorba despre un dosar în care s-a început urmărirea penală in rem, acuzaţiile fiind de delapidare şi grup infracţional organizat.

Potrivit unor surse din anchetă, vizat ar fi Aurel Curdov, secretarul general al Sindicatului National Tehnic TAROM (SNTT).

 

Sute de piese de avion ar fi dispărut de la TAROM

 

În 2018, Corpul de Control al Premierului a prezentat un raport după un control la TAROM. În document se vorbeşte despre sute de piese furate din hangare, sloturi orare de zbor cedate pe nimic, management greşit şi directori de multe ori numiţi politic cu experienţă zero în administrarea afacerilor şi în aviaţie. Astfel, TAROM a ajuns să aibă pierderi de zece milioane de euro, iar la fiecare bilet vândut compania de stat rămâne fără 18 dolari.

Furturile de la TAROM sunt la ordinea zilei, se arăta în raportul Corpului de control. Anchetatorii susţin că au descoperit dispariţia a 330 de piese: de la motor auxiliar, la calculator de navigaţie până la cel de presurizare a cabinei.

Paguba oficială este de 34 milioane de lei, dar poate fi mai mare, în condiţiile în care din lipsă de piese de schimb avioanele stau la sol ori întârzie, iar pasagerii au de suferit. TAROM cheltuieşte mai mult cu circa 40 la sută pe avion în propria Direcţie Tehnică decât orice altă companie din Europa, se mai arată în raport.

 

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares