Primii români au părăsit insula Samothraki. Anunțul făcut de MAE

Da mai departe
0Shares

Ministerul Afacerilor Externe anunță, miercuri, că 25 de autovehicule înmatriculate în România au părăsit, cu feribotul, insula Samothraki, unde mai mulți români au rămas blocați de mai multe zile.

Potrivit unui comunicat, care citează date transmise de consulul român, până în prezent au fost două curse care au plecat din Samothraki: una pentru autovehicule, în care s-au regăsit 25 de autoturisme înmatriculate în România, şi una de pasageri, în care nu s-au regăsit şi turişti străini.

Mai multe imagini în galeria foto

Prezentăm integral comunicatul MAE de miercuri seară:

“În continuarea comunicărilor privind situația din insula Samothraki, Republica Elenă, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Reiterăm că Ministerul Afacerilor Externe este, în continuare, în contact cu autoritățile elene și depune demersuri atât la nivel diplomatic cât și consular pentru soluționarea în cel mai scurt timp a situației și evacuarea tuturor cetățenilor români aflați în zona portului de pe insula Samothrakis.

Consulul General al României la Salonic se află deja în Portul Alexandroupolis încă de la ora 15.30 (ora locală) pentru a acorda asistență consulară, în caz de necesitate. Diplomatul român va rămâne în zonă până la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetățenilor români aflați în zona portului.
Conform datelor comunicate de consulul român până la acest moment au fost două curse – una pentru autovehicule in care s-au regasit doar 25 de autoturisme înmatriculate în România şi una de pasageri în care nu s-au regăsit și turiști străini.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Atena și Consulatul General al României al Salonic, menține în permanență legătura cu cetățenii români aflați pe insulă și urmărește îndeaproape demersurile de evacuare a acestora.
Conform informațiilor de ultimă oră comunicate de către reprezentanții Consulatului General al României la Salonic, programul de funcționare al navelor de transport pasageri și autovehicule, este:

-Nava ZEPHIROS, pentru pasageri cu plecare la ora 20:30 și ora 01:00 (ora locală)
-Nava ANAX, pentru autoturisme cu plecare la ora 21:00 (ora locală)
-Nava ANDRUS JET, pentru pasageri și autoturisme cu plecare în jurul orei 22:00 (ora locală).

Reamintim cetățenilor români că pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6744544, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii: +30 6978996222″.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares