Primăria vrea să scutească de vinieta pentru Bucureşti maşinile Patriarhiei Române

Da mai departe
0Shares

Proiectul de hotărâre pentru introducerea vinietei pentru Bucureşti şi Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pus în dezbatere publică de Primăria Capitalei, până la 30 septembrie.

Proiectul Primăriei propune două tipuri de vinietă. Vinieta C va fi plătită pentru accesul în centrul oraşului, iar Vinieta B pentru acces în tot Bucureştiul.

Pe scurt, vinieta de tip B va fi plătită doar de maşinile care nu sunt înmatriculate în Capitală şi în Ilfov. O vinietă B, care oferă accesul în tot oraşul Bucureşti, inclusiv în Centru, costă 1900 de lei pe an.

În schimb, vinieta C este doar pentru maşinile din Ilfov şi Bucureşti care au norma de poluare euro 3 şi care vor să intre în Centru. Costă 900 de lei pe an.

Atenţie, nicio maşină cu normă de poluare de la non-euro până la Euro 2 nu va primi acces în centrul Capitalei. Primăria îi îndeamnă pe rezidenţii din zonele centrale cu astfel de maşini să şi le schimbe sau să le vândă.

Pe de altă parte, o serie de categorii de autovehicule sunt exceptate de la plata vinietei. Potrivit proiectului, e vorba de cele aparţinând poliţiei, pompierilor, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Servicului de Telecomunicatii Speciale, Servicului de Informatii Externe, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public), serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă; Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, serviciilor de ambulanţă şi STB S.A., dar şi de “autovehicule apartinand Patriarhiei Române”.

Proiectul integral poate fi citit AICI.

 

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares