Povestea preotului-erou de la Bataclan, care acum a scos coroana de spini a Mantuitorului din incendiul de la Notre-Dame

Da mai departe
105SharesUn preot erou, care i-a ajutat pe cei raniti in atacul terorist de la Bataclan din 2015, si-a riscat viata intrand in catedrala Notre-Dame, in timp ce ardea, pentru a salva Sfanta Coroana de Spini a Mantuitorului.

Jean-Marc Fournier, capelan al serviciului de pompieri de la Paris, a fost printre cei care au intrat in celebra catedrala in timp ce era inghitita de flacari. El a reusit sa salveze astfel Sfantul Sacrament si Coroana de Spini a Mantuitorului.

Unul dintre pompierii care au participat la actiunile de stingere a incendiului a confirmat informatia si a apreciat ca preotul este “un erou absolut”, noteaza The Sun.

“El nu a aratat nici un pic de teama in timp ce a intrat direct dupa relicve, ca sa se asigure ca vor fi recuperate in siguranta. Parintele are de-a face cu viata si moartea in fiecare zi, dar nu se teme de nimic”, a precizat pompierul.

Jean-Marc Fournier s-a remarcat si dupa atentatul terorist de la Bataclan, din 13 noiembrie 2015. 89 de persoane si-au pierdut atunci viata.

Fournier a fost cel care s-a rugat pentru cei decedati si i-a alinat pe cei care au fost raniti sau si-au pierdut persoane dragi in atentat.

Coroana de spini de la Notre-Dame este considerata o relicva a coroanei Mantuitorului, pe care a fost nevoit sa o poarte in timpul crucificarii.

Citeste si Macron promite reconstruirea catedralei Notre-Dame in cinci ani

A.D.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
105Shares