Pasageri revoltați. O aeronavă Ryanair a aterizat la Timişoara din cauza ninsorilor din Grecia

Da mai departe
1Shares


Un avion cu peste 170 de pasageri la bord a aterizat pe aeroportul din Timişoara, din cauza ninsorilor abundente din Grecia. Cursa Ryanair plecase din Londra cu destinaţia Salonic, însă compania aeriană a hotărât ca avionul să se oprească în România, după ce aeroportul din Salonic a fost închis. În cele din urmă, guvernul de la Atena a anunţat că va trimite azi o aeronavă pentru preluarea pasagerilor rămaşi la Timişoara.

Aterizarea a avut loc în cursul nopţii, iar la propunerea companiei Ryanair unii dintre pasageri au plecat spre destinaţie cu autocarele, în timp ce alţii aşteaptă ca sâmbătă să fie preluaţi de o aeronavă care va sosi din Grecia, refuzând deplasarea cu autocarul.

„Cursa Ryanair 1ZG/858 de la Londra Stansted la Salonic a aterizat la Timişoara vineri, la ora 22.37, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile pe aeroportul Salonic (ninsoare puternică şi aeroport închis). Cei 182 de pasageri au fost debarcaţi în aerogară, primind asistenţă din partea reprezentanţilor companiei aeriene. Deoarece condiţiile meteo de pe aeroportul de destinaţie nu se îmbunătăţeau, reprezentanţii companiei le-au oferit varianta de a pleca cu autocarele spre Grecia. Peste 100 pasageri au plecat cu autocarele, însă 71 de persoane au refuzat şi au rămas în aerogară, în zona sosiri externe, protestând faţă de această situaţie”, arată, sâmbătă, site-ul oficial al Aeroportul Internaţional Traian Vuia Timişoara.

Din Grecia urmează să vină o aeronavă să preia pasagerii rămași la Timișoara

„Zborul companiei aeriene Aegean cu destinaţia Timişoara este estimat să decoleze de la Atena la ora 12:30 (oră locală), iar aterizarea este estimată la Timişoara, pentru ora 14:00 (oră locală). Aeronava va decola în jurul orei 15:00 pentru a-i transporta în Grecia pe pasagerii rămaşi de la cursa Londra Stansted – Salonic, aterizată în cursul serii la Timişoara. Numărul estimat al pasagerilor este în momentul de faţă de 90, din cauză că au existat pasageri care au decis să plece pe cont propriu din aeroport şi să se cazeze peste noapte în Timişoara, iar acum au revenit în aeroport pentru continuarea zborului”, mai informează site-ul aeroportuilui din Timișoara.

Pasagerii rămaşi nu vor mai fi cazaţi la hotel, ci vor rămâne în Salonul Oficial al aeroportului până la sosirea cursei care îi va transporta la destinaţie.

„Reprezentanţii Aeroportului Timişoara au oferit pasagerilor tot sprijinul pentru a aştepta în mod civilizat rezolvarea situaţiei”, se mai arată în informarea postată de Aeroportul Internaţional Timişoara.

În Grecia, ninge în jumătate de ţară. Este cod portocaliu, valabil în tot weekendul. Pe mai multe tronsoane de autostrăzi, circulația cu mașini mai grele de 3 tone și jumătate a fost interzisă. În plus, Ministerul de Externe de la noi avertizează și că în largul Mării Ionice şi Mării Egee sunt aşteptate ploi, furtuni, vânt cu viteză de aproape 90 km/h, dar și valuri înalte de 10 metri.

Sursa: Digi24, Agerpres


Etichete:

grecia
,
avion
,
timisoara
,
Ryanair
,
conditii meteo
,
ninsoare abundenta
,
aegeanSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares