Papa Francisc, părinte pentru toți. Familie cu 11 copii, mesaj în fața Suveranului Pontif

Da mai departe
0Shares

În faţa Palatului Culturii din Iaşi, zeci de mii de oameni l-au aşteptat în linişte pe Papa Francisc încă de la prânz.

Cum oraşul a fost sâmbătă sub un cod portocaliu de vreme rea, credincioşii au înfruntat o ploaie torenţială cu grindină. Oamenii s-au adăpostit cum au putut, însă au uitat cu totul de această încercare când a apărut Papa Francisc.

La Iaşi, a avut loc şi o întâlnire mariana, adică sub semnul Sfintei Fecioare – cu tinerii şi familiile.

Sfântul părinte a ascultat şi câte un mesaj din partea pelerinilor: Eduard, student la informatică, a avut misiunea de fi reprezentantul celor tineri.

Eduard: „Sunt un tânăr ca mulți alții din țara noastră care încearcă să își trăiască credința în mijlocul numeroaselor provocări. În multe contexte, suntem dați la o parte. Acest lucru ne descurajează și nu rareori ne face să ne închidem în noi înșine, deși ne cereți să nu privim viața de la balcon și să nu considerăm fericirea ca pe o canapea”.

Papa Francisc a ascultat şi mesajul unei familii din judeţul Iaşi, cu 11 copii, cei mai mulţi plecaţi departe, în străinătate! Mama rămasă acasă a vorbit despre bucuriile unei familii numeroase, dar şi despre durerea despărţirii de cei dragi.

„Credința a fost cea care ne-a ajutat ca familie tânără să depășim multele probleme ale vieții. Munca și rugăciunea împreună ne-au ajutat să dăm mai departe copiilor noștri ceea ce am primit”, a spus mama rămasă acasă.

Părintele Anton Bișoc din Suceava, în vârstă de 98 de ani, este cel mai în vârstă preot catolic din Moldova. Simbolic, i-a dăruit Suveranului Pontif o lumânare, simbol al Luminii Veşnice.

Întâlnirea de la Iaşi a avut loc sub semnul Fecioarei Maria, cea care oferă cu smerenie, după cum spune Papa Francisc, o revoluţie a gingăşiei.

Pelerinii din ţară, dar şi cei veniţi din Polonia, Ucraina sau Republica Moldova, sunt osteniţi de drum, dar spun că efortul a meritat, cu prisosinţă! Atmosfera din timpul călătoriei a fost la fel de revigorantă ca şi aceea de la Iaşi!

Întâlnirea de la Iaşi este ca o împlinire a visului Papei Ioan Paul al II-lea: în 1999, după vizita sa în România, a spus că şi-ar fi dorit să îi întâlnească pe tinerii din toată ţara. Acum, papa Francisc le-a transmis peste timp, mesajul său de dragoste, tinerilor de azi.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares