Organizația Națiunilor Unite cere încă o dată ridicarea embargoului cubanez – International

Da mai departe
0Shares

Adunarea Generală a ONU a adoptat joi o rezoluție fără caracter obligatoriu cu o majoritate foarte mare, ca în fiecare an din 1991 încoace, cerând Statelor Unite să ridice embargoul economic și financiar impus Cubei, informează AFP.

Doar trei țări au votat împotriva rezoluției aprobate de 187 de țări: Statele Unite, Israel și, pentru prima oară, Brazilia.

Brazilia și-a justificat schimbarea de poziție cu privire la embargoul cubanez prin lupta împotriva comunismului. Țara e condusă în prezent de Președintele Jair Bolsonaro care afișează o poziție foarte pro-americană, o distanțare de tradiția diplomatică braziliană. „Influența Cubei asupra țărilor în curs de dezvoltare prin sistemul ONU este o rușine care trebuie înlăturată”, a afirmat Ministrul de Externe Ernesto Araujo.

În 2016, Washingtonul s-a abținut pentru prima dată de la vot în ultimul sfert de secol, ca urmare a unei apropieri istorice între partea fostului președinte Barrack Obama și regimul de la Havana.

Dar relațiile diplomatice dintre Statele Unite și Cuba s-au răcit semnificativ de la instalarea președintelui Donald Trump la Casa Albă. Embargoul economic și financiar asupra Cubei e în vigoare din 1959.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares