Orașul european care vrea să interzică complet mașinile diesel și pe benzină. Cu ce vor fi înlocuite

Da mai departe
0SharesȚara care are mai multe biciclete decât populație vrea să reducă la maximum poluarea. Iar autoritățile din capitală vor să ia o decizie radicală.


Autoritățile din Amsterdam plănuiesc să elimite total, până în 2030, mașinile pe benzină și diesel, ceea ce înseamnă că rezidenții trebuie să achiziționeze mașini electrice, dacă vor să mai fie șoferi. Sau să folosească mai des bicicletele.


Potrivit RTL Nieuws, până în 2020 vor fi scoase din circulație mașinile diesel fabricate înainte de 2005.


Planul municipalității, numit “Clean Air Action Plan”, prin care vrea să elimine treptat emisiile poluante, va fi discutat de consilierii municipali luna viitoare, urmând ca rezidenții și companiile să-și adapteze parcurile auto în funcție de noile cerințe.


Poluarea este principala problemă cu care se confruntă marile orașe ale lumii, iar cel mai mult poluează mașinile. De aceea, în Europa, mai multe țări au elaborat planuri de eliminare a emisiilor poluante, prin interzicerea, în primă fază, a mașinilor diesel, urmând ca și cele pe benzină să fie scoase din circulație într-un orizont de timp mai apropiat sau mai îndepărtat.


În consecință, landul german Baden-Wuerttemberg vrea să obţină despăgubiri de la Volkswagen, după ce autorităţile locale au achiziţionat maşini diesel VW care acum sunt interzise în oraşe, cum ar fi în Stuttgart, scrie Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares