Nava caritabilă cu 160 de refugiaţi la bord poate intra în apele teritoriale ale Italiei

Da mai departe
0Shares

Un tribunal administrativ din Roma a stabilit miercuri că nava caritabilă spaniolă cu 160 de migranți la bord ar trebui să primească permisiunea de a intra în apele teritoriale italiene în ciuda interdicției impuse de vicepremierul Matteo Salvini, potrivit Reuters citat de MEDIAFAX.

Nava de salvare Open Arms a făcut apel la instanță pentru a i se permite să intre în Italia, motivând că legile maritime internaționale menționează faptul că are dreptul de a duce migranții într-un loc sigur.

Salvini a transmis marți că va bloca accesul atât navei Open Arms cât și unei alte nave, Ocean Viking, aparținând unei misiuni caritabile franceze, care încearcă aducerea a peste 500 de imigranți pe care i-au luat de pe coasta Libiei sâptămâna trecută.

Într-o hotărâre scrisă, tribunalul din Roma a decis că reclamația făcută de Open Arms „nu pare să fie complet lipsită de baze legale”, adăugând că nava caritabilă s-a confruntat în mod clar cu o situație „excepțională gravă”.

Prim urmare, a transmis curtea, navei trebuie să i se permită accesul în apele teritoriale italiene și să primească „asistență imediată” persoanele salvate care au cea mai mare nevoie”. Cu toate acestea, instanța nu a precizat dacă nava trebuie să primească permisiunea de a acosta sau de a debarca migranții.

La începutul lunii acesteia, Salvini a dat o nouă lege prin care navele care intră în apele italiene fără autorizație să primească amenzi de până la 1 milion de euro.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares