Mircea Negulescu, fost procuror la DNA Ploiesti, pus sub acuzare de SIIJ intr-un nou dosar

Da mai departe
0Shares

Fostul procuror Mircea Negulescu de la DNA Ploiesti a fost pus sub urmarire penala de Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) pentru cercetare abuziva si represiune nedreapta, fiind acuzat ca a obtinut denunturi mincinoase de la doua persoane aflate in stare de arest preventiv, pentru a deschide un dosar penal pe numele unei judecatoare.

Potrivit unor surse judiciare, in acelasi dosar este cercetat si un alt procuror de la DNA Ploiesti, Alfred Savu.

“In fapt, in calitate de procurori de caz intr-un dosar inregistrat in anul 2016 la DNA Ploiesti, ar fi ticluit probe nereale, prin construirea unui scenariu mincinos, respectiv obtinerea de denunturi de la doua persoane care se aflau in stare de arest preventiv in alt dosar al DNA Ploiesti pe care il instrumentau, denunturi in urma carora celor doua persoane li s-ar fi inlocuit masura arestului preventiv cu masura preventiva a controlului judiciar, si ar fi consemnat declaratii ale unor martori prin exercitarea de presiuni si amenintari asupra acestora.

De asemenea, ar fi indus ideea ca un judecator a primit cu titlu de mita o haina de blana, desi, inca de la momentul sesizarii organelor judiciare, ar fi existat dubii atat cu privire la obiectul mitei, cat si cu privire la realitatea acestei actiuni si, contrar materialului probator existent in dosar, au fost intocmite referatele privind incuviintarea autorizarii perchezitiei domiciliare, incuviintarea autorizarii masurii preventive a arestului fata de magistratul judecator, solicitarea autorizarii perchezitiei, formularea propunerii privind arestarea preventiva a magistratului judecator, scenariu de natura a dovedi existenta infractiunilor retinute in sarcina judecatorului, in scopul acuzarii pe nedrept de savarsirea unor asemenea fapte”, se arata intr-un comunicat al Parchetului General.

Cei doi procurori mai sunt acuzati ca au trimis-o in instanta pe judecatoare pentru abuz in serviciu si luare de mita, desi stiau ca aceasta era nevinovata.

In 2016, judecatoarea Ruxandra Popescu de la Judecatoria Sinaia a fost trimisa in judecata de DNA Ploiesti, alaturi de primarul si secretarul orasului, Vlad Oprea, respectiv Beatrice Eugenia Radulescu, fiind acuzata ca a primit mita o haina de blana in valoare de 500 de euro.

Procurorii de la DNA Ploiesti sustineau ca, in vara anului 2010, in contextul in care pe rolul instantei se afla un dosar civil ce privea un litigiu intre Primaria Sinaia si trei persoane, concesionari ai unor terenuri, judecatoarea Ruxandra Popescu a acceptat promisiunea facuta de o persoana cu functie de conducere in Politia orasului Sinaia de a i se plati un folos necuvenit in schimbul pronuntarii unei hotarari favorabile.

In decembrie 2017, Ruxandra Popescu a fost condamnata de Curtea de Apel Ploiesti la 4 ani inchisoare cu suspendare pentru luare de mita, insa a fost achitata de Inalta Curte de Casatie si Justitie printr-o decizie definitiva din 13 iunie 2019.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares