Meleșcanu a scris pe Facebook că nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României în Ierusalim, după care a șters postarea – Esential

Da mai departe
35Shares


Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a precizat joi pe Facebook că nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim și că MAE lucrează încă la analiză. Ulterior, el a șters postarea, scrie Mediafax.

”Precizez că nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim. Ministerul Afacerilor Externe lucrează la o analiză care va conține argumente pro și contra pe această temă și o va prezenta decidenților politici (Parlament, Președinte si Guvern)”, a scris pe Facebook Teodor Meleșcanu.

Ulterior, ministrul de Externe a șters postarea.

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a anunțat, duminică, aflată într-o vizită în SUA, că după finalizarea analizei „și în deplin consens”, România își va muta Ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

Ulterior, șeful Executivului a declarat duminică seara, la un post TV, că anunțul privind relocarea ambasadei la Ierusalim a fost doar o opinie personală, iar reacția președintelui Klaus Iohannis nu a făcut decât să o dezamăgească, pentru că ea a spus că trebuie îndeplinite procedurile constituționale. Premierul a mai precizat că în cazul în care șeful statului refuză relocarea ambasadei, va analiza toate posibilitățile, neexcluzând sesizarea Curții Constituționale.

Uniunea Europeană consideră Ierusalimul capitala comună a Israelului şi a viitorului stat palestinian.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
35Shares