Marcel Ciolacu: „Cea mai mare greșeală a PSD – îndepărtarea guvernului Grindeanu”

Da mai departe
0Shares

„Cea mai mare greșeală a PSD a fost îndepărtarea Guvernului Grindeanu”, consideră Marcel Ciolacu, vicepreședinte PSD și președinte al Camerei Deputaților. Ciolacu spune că de atunci a început „căderea” PSD și au urmat greșeli, care au dus în final la căderea guvernului prin moțiune de cenzură, în urmă cu o săptămână. 

Cea mai mare greșeală a PSD a fost moțiunea Grindeanu. A fost foarte greu de explicat, a fost foarte greu de înțeles și s-a văzut de atunci că există agende paralele. Între o conducere a partidului și partidul în sine”, a declrat Marcel Ciolacu joi seara, la TVR.

Despre moțiunea de săptămâna trecută, care a dus la căderea în Parlament a Guvernului Dăncilă, Ciolacu spune că este suma greșelilor PSD.

„A fost foarte multă presiune, poate foarte multe greșeli ale noastre, ale pesediștilor. Și a trecut pentru că a fost votată de pesediști, ăsta e adevărul. 

Este a doua moțiune care trece în Parlament. (…)

A mai trecut una, depusă de pesediști și tot trecută de PSD. A fost moțiunea împotriva domnului Grindeanu. Noi am avut o invenție care se pare că ne-a costat foarte mult. Părerea mea e că a fost o mare greșeală. Mi-o mențin în continuare. Și de atunci lucrurile nu și-au mai intrat în cadența lor. Pe urmă a venit și plecarea Guvernului Tudose. Aici sunt subiectiv, făcând în acel moment echipă cu domnul Mihai Tudose (Ciolacu a fost vicepremier – n.r.)

Și a venit această moțiune (prin care a căzut guvernul pe 10 octombrie n.r.), care a decontat toate aceste greșeli”. a explicat Ciolacu.

„Cea mai mare greșeală a fost îndepăratarea guvernului Grindeanu. Dacă e un vinovat în toate cele întâmplate (trecerea moțiunii de cenzură și căderea guvernului Dăncilă – n.r.), noi avem mai mare vină decât Viorica Dăncilă, ea are cea mai mică vină”, a subliniat licerul PSD.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre Liviu Dragnea, despre care spune că a fost un președinte bun pentru că înțelegea partidul. 

Liviu Dragnea a fost un președinte bun, înțelegea partidul. Un om care a făcut și administrație, și politică la nivel mare, administrație și centrală și locală, și parlamentar.

Se pare că această temă, tema justiției a fost foarte prost gestionată. Foarte prost, nu prost”, a spus Ciolacu.

Despre „modificarea legilor justiției”, Ciolacu a declarat că  „ăsta e marele paradox sau marea minciună, tema a fost: se modifică legile să fie salvat Dragnea. S-a dovedit o temă falsă și chiar mincinoasă. Dar am încasat-o, au știut s-o speculeze, actuala putere, și s-a ajuns unde s-a ajuns”.

Ciolacu a avut aparent o relație bună cu Liviu Dragnea. Apărea în martie 2017 alături de liderul PSD şi premierul Sorin Grindeanu la pescuit de ştiucă. A fost aproape să devină ministrul Dezvoltării în Guvernul Sorin Grindeanu, dar a pierdut funcţia în favoarea lui Sevil Shhaideh, om mai de încredere pentru Dragnea. A fost numit apoi vicepremier fără portofoliu în cabinetul Tudose, pentru șase luni, pentru că Tudose demisionează după conflictul cu Liviu Dragnea generat de Carmen Dan.

După un an, era de partea dizidenților din PSD. În septembrie 2018 a semnat scrisoarea celor care cereau demisia lui Liviu Dragnea. Deşi era în grupul contestatarilor, a reuşit să păstreze aparenţele unei relaţii bune şi cu Liviu Dragnea. Deşi criticii lui Liviu Dragnea, precum Adrian Ţuţuianu şi Marian Neacşu, au fost excluşi din PSD, Marcel Ciolacu a rămas în partid.


Fanatik.ro


ULTIMA ORA! Vesti despre Constantinescu! S-a intamplat inevitabilul


Fanatik.ro


ANM e in alerta! Un ciclon se apropie de România! Când se va strica vremea


Stirile PRO TV


Reacția unui bărbat care a prins un străin în timp ce îi agresa soția

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares