MAE: Doua curse din insula Samothrakis

Da mai departe
0Shares

Navele de transport pasageri si autovehicule din insula Samothrakis au efectuat doua curse, una pentru autovehicule in care s-au regasit doar 25 de autoturisme inmatriculate in Romania si una de pasageri in care nu s-au regasit si turisti straini, conform datelor comunicate de consulul roman pana la acest moment, a informat MAE miercuri seara.

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca este, in continuare, in contact cu autoritatile elene si depune demersuri atat la nivel diplomatic cat si consular pentru solutionarea in cel mai scurt timp a situatiei si evacuarea tuturor cetatenilor romani aflati in zona portului de pe insula Samothrakis din Republica Elena.

Consulul General al Romaniei la Salonic se afla in Portul Alexandroupolis inca de la ora locala 15,30 pentru a acorda asistenta consulara, in caz de necesitate. Diplomatul roman va ramane in zona pana la finalizarea demersurilor de evacuare a tuturor cetatenilor romani aflati in zona portului.

Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada Romaniei la Atena si Consulatul General al Romaniei al Salonic, mentine in permanenta legatura cu cetatenii romani aflati pe insula si urmareste indeaproape demersurile de evacuare a acestora.

Conform informatiilor de ultima ora comunicate de catre reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Salonic, programul de functionare al navelor de transport pasageri si autovehicule este urmatorul: Nava ZEPHIROS, pentru pasageri, cu plecare la ora 20,30 si ora 01,00 (ora locala), Nava ANAX, pentru autoturisme, cu plecare la ora 21,00 (ora locala) si Nava ANDRUS JET, pentru pasageri si autoturisme, cu plecare in jurul orei 22,00 (ora locala).

Citeste si Turistii blocati pe insula Samothraki vor fi evacuati incepand de azi: Unii nu mai au bani sa se intoarca acasa, iar un roman a fost agresat de autoritati.

MAE reaminteste cetatenilor romani ca pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Ambasadei Romaniei la Atena: +30 210 6728879 si +30 210 6744544, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al misiunii: +30 6978996222.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares