LIVEVIDEO Ultimul moment al vizitei Papei în România – întâlnire cu reprezentanți ai comunității rome din Blaj – Esential

Da mai departe
0Shares

Papa Francisc se întâlnește duminică după-amiază, la Blaj, cu membri ai comunităţii de romi din localitate, într-un cartier locuit preponderent de aceştia. Suveranul Pontif a ajuns acolo cu papamobilul, după ce a salutat mulțimea adunată pe traseu.

La această oră, la Blaj, Papa se întâlnește cu membri ai comunităţii de romi din localitate, la biserica din cartierul “Barbu Lăutaru”, construită în doar trei luni şi sfinţită în urmă cu două săptămâni. Aceasta poartă hramul Sfântul Apostol Andrei şi Fericitul Episcop Ioan Suciu

“Legătura dintre comunitatea romă şi Biserica Greco-Catolică este una veche. Unul dintre cei mai preocupaţi de acordarea asistenţei spirituale romilor din Blaj a fost Ioan Suciu, unul din cei şapte episcopi martiri beatificaţi duminică de către Papa Francisc. Născut la Blaj, Ioan Suciu a copilărit cu mulţi romi, iar după încheierea studiilor şi-a dedicat o parte din activitate pentru sprijinirea acestei comunităţi. Cel cunoscut ca ‘Episcopul tinerilor’ a desfăşurat acţiuni de catehizare cu tinerii romi. A organizat inclusiv excursii pentru aceştia sau juca meciuri de fotbal cu ei”, a precizat pentru Agerpres Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore de Alba Iulia şi Făgăraş, Claudiu Pop.

Potrivit prelatului, Papa Francisc a ţinut să meargă să-i întâlnească pe romi acolo unde locuiesc și e “un semn” şi pentru romi faptul că Papa Francisc merge în mijlocul lor.

Papa Francisc va susţine un discurs cu această ocazie.

Papa a ajuns în cartierul locuit de romi cu papamobilul, după ce a străbătut orașul în aplauzele a mii de oameni care au ieșit pe străzi.

Suveranul Pontif a oficiat, duminică, Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății din Blaj, unde a avut loc ceremonia de beatificare a 7 episcopi greco-catolici.

Duminică este ultima zi a vizitei apostolice a Papei Francisc în România. Potrivit programului, Suveranul Pontif va părăsi țara la ora 17.20, de pe Aeroportul din Sibiu.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares