Julian Assange scapa de ancheta de abuz sexual din Suedia

Da mai departe
0Shares

Justitia suedeza renunta la ancheta de abuz sexual care il vizeaza pe fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, aflat in prezent in inchisoare in Marea Britanie.

Procurorul sef adjunct Eva-Marie Persson a dat detalii marti in acest caz intens mediatizat, transmite The Guardian.

Ancheta ce il vizeaza pe Assange a fost initiata dupa ce doua suedeze l-au acuzat de infractiuni de natura sexuala. Pe de alta parte, Assange sustine ca acuzatiile sunt motivate politic, afirmand ca relatiile sexuale cu cele doua au fost liber consimtite.

In iunie, o instanta suedeza a decis ca Assange nu ar trebui retinut, ceea ce inseamna ca, desi nu ar trebui abandonata o ancheta preliminara in Suedia, nu va fi extradat si ar putea fi interogat in Marea Britanie.

Cu doua luni mai devreme, Assange a fost evacuat din ambasada Ecuadorului de la Londra, unde traise in exil din 2012. A fost arestat imediat si, in prezent, executa o condamnare de 50 de saptamani in Marea Britanie pentru ca nu a respectat conditiile eliberarii pe cautiune din 2012.

Tot el se lupta pentru a impiedica o extradare in SUA, unde este vizat de ani de zile de Departamentul Justitiei, in legatura cu rolul jucat de WikiLeaks in publicarea a sute de mii de documente guvernamentale secrete.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares