Iohannis isi lanseaza miercuri a treia carte

Da mai departe
1SharesPresedintele Klaus Iohannis va lansa, miercuri, cartea “EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”.

Lansarea va avea loc de la ora 17:00, la Teatrul National “I.L. Caragiale” din Bucuresti, Sala Studio, anunta Administratia Prezidentiala.

Cartea poate fi comandata si de pe site-ul editurii Curtea Veche pentru 59 de lei.

Livrarile vor incepe din 17 aprilie, anunta editura.

Volumul este un “ghid ce prezinta sinteza istoriei Uniunii Europene, a institutiilor care o definesc, a valorilor ei si a principalelor provocari pe care le infrunta in prezent si ce anume implica pentru Romania apartenenta la proiectul comunitar”.

“Am incercat sa prezint, intr-o maniera accesibila, principalele mecanisme, valori si teme politice relevante pentru constructul european. Intentia mea a fost aceea de a oferi unui cititor nespecialist explicatii concise si raspunsuri la intrebari esentiale, dar sensibile, care preocupa un numar mare de cetateni si care pot genera confuzii.

Intrebarile la care am incercat sa ofer raspunsuri in aceasta carte sunt foarte variate, iar ele incep de la legitimitatea noastra istorica de a apartine spatiului comunitar si se incheie cu modul in care ne proiectam prezenta in Uniune, in viitoarea perioada. De asemenea, ele au la baza convingerea ca este de datoria politicienilor sa informeze propriii cetateni despre modul de functionare a mecanismelor politice si despre marile teme care solicita, astazi, atentia lumii intregi”, spune Klaus Iohannis in introducerea cartii.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares