Interventie de 11 ore a salvamontistilor pentru salvarea a doi turisti francezi

Da mai departe
4SharesDoi turisti francezi au fost salvati dupa o interventie riscanta de 11 ore a salvamontistilor din Valcea.

Interventia a fost facuta de echipa Salvamont Valcea si cea a Postului de Jandarmi Montan Calimanesti, dupa ce turistii francezi au gresit drumul de coborare de la Cabana Cozia si au intrat pe Valea Zavodului, de unde putin a lipsit sa nu cada in gol 200 de metri.

Au participat la salvare 6 salvamontisti si 3 jandarmi montani, care au intervenit in conditii riscante, la temperaturi joase si cu risc de avalansa.

“Recomandam si pe aceasta cale ca iubitorii sporturilor montane sa abordeze aceste activitati responsabil, folosind echipamente corespunzatoare, la nivelul de competenta si complexitate care sa nu puna in pericol viata, atat individual cat si la nivelul grupului.

Sfatul salvamontistilor si al jandarmilor montani pentru aceia care vor sa urce pe traseele turistice este sa ceara informatii salvatorilor din zona, formand 0SALVAMONT sau apeland 112″, transmit salvamontistii.

A.G.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
4Shares