Indicele ROBOR, 13 februarie 2019. Cel mai ridicat nivel din ultimele 2 luni și jumătate

Da mai departe
1Shares


Pro TV

robor

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcție de care sunt calculate dobânzile la creditele în lei, a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din ultimele două luni și jumătate.

Marţi, indicele a scăzut de la 3,10% la 3,09%. MIercuri, indicele a crescut la 3,15%, cel mai mare nivel din 27 noiembrie 2018, când a fost 3,16%, potrivit datelor publicate miercuri de Banca Naţională a României (BNR), informează News.ro.

Totodată, indicele ROBOR la şase luni a crescut de la 3,30% la 3,34%. Acesta este cel mai mare nivel din 28 ianuarie, când a fost 3,34%.

BNR analizează o posibilă schimbare a modului în care se calculează indicele ROBOR, a anunţat, marţi, prim-viceguvernator-ul BNR, Florin Georgescu, în cadrul audierilor din Senat.

ROBOR (Romanian Interbank Offer Rate) este rata medie a dobânzii la care se împrumută, între ele, instituţiile bancare din România, în lei, iar evoluţia sa este legată, în principal, de nivelul de lichiditate existent în piaţă.

ROBOR la trei luni este indicatorul principal în funcţie de care se calculează dobânzile variabile la creditele în lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! robor

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului PulitzerSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares