În timp ce ”Moldova vrea autostradă”, Dăncilă se plimbă prin zonă cu elicopterul

Da mai departe
0Shares

Premierul Viorica Dăncilă are turneu electoral prin Moldova, regiunea din România în care nu există nicio autostradă.

 

Premierul nu se va lovi însă de problema infrastructurii.

Și-a închiriat un elicopter privat și va merge cu el prin localități, scrie stirisuceava.net.

Prima vizită, la Iași, nu a fost însă una cu succes. Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de protestatari chiar la sosire.

În ultimele luni, în Moldova au avut loc numeroase manifestații, cu titlul ”Moldova vrea autostradă”, pentru a atrage atenția că este nevoie de autostrăzi în zonă.

De asemenea, omul de afaceri Ștefan Mandachi a construit, simbolic, un metru de autostradă pe terenul său privat.

Răzvan Cuc: Vom introduce în următorul CSAT şi Autostrada Marii Uniri ca obiectiv strategic de importanţă naţională

 

Declaraţia a fost făcută la finalul unei întrevederi pe care reprezentanţii asociaţiilor ce militează pentru autostrada A 8 au avut-o, la Iaşi, cu premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

“Vom introduce în următorul CSAT şi Autostrada Marii Uniri ca obiectiv strategic de importanţă naţională, adică tronsoanele Târgu Mureş – Târgu Neamţ, Târgu Neamţ – Iaşi, Iaşi – Ungheni, inclusiv podul de peste Prut, şi vom păstra legătura. O dată la două săptămâni ne vom întâlni şi vom vedea paşii care s-au făcut pe acest obiectiv”, a afirmat Răzvan Cuc.

Acesta susţine că soluţia declarării autostrăzii A 8 de importanţă naţională a fost adoptată pentru a putea beneficia de finanţare de la bugetul de stat, ca alternativă la varianta iniţială de finanţare prin parteneriat public-privat.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares