Importurile de electricitate ale Romaniei au crescut cu 38% in primele cinci luni, exporturile au scazut cu 40%

Da mai departe
0Shares

Romania a importat cu 38% mai multa electricitate in primele cinci luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara a anului trecut, in timp ce exporturile au scazut cu 40%, potrivit ultimului raport de monitorizare a pietei de energie electrica, realizat de Autoritatea Nationala de Reglementare in Energiei (ANRE).

Astfel, daca in perioada ianuarie-mai 2018, importurile de electricitate au fost de 1,15 TWh, in primele cinci luni din acest an au urcat la 1,59 TWh. In acelasi timp, exporturile au scazut de la 2,70 TWh, pana la 1,60 TWh.

Potrivit ANRE consumul intern a scazut usor, de la 23,53 TWh pana la 23,43 TWh.

Consumul utilizatorilor casnici in regim concurential a fost mai mare cu 78%, in timp ce utilizatorii care platesc preturi reglementate au consumat cu 16% mai putina electricitate. Consumul agentilor economici a scazut usor, cu 0,8%.

Productia de energie electrica a fost de 24,95 TWh, in scadere cu 6,5% comparativ cu primele cinci luni ale anului trecut.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares