Hunter Biden se apără pentru prima dată în faţa atacurilor lui Donald Trump

Da mai departe
0Shares

Hunter Biden, fiul fostului vicepreședinte american Joe Biden, şi-a apărat duminică pentru prima dată activitatea în Ucraina și China, după criticile președintelui Donald Trump, care, la rândul său, a implicat Casa Albă într-o anchetă ce ar putea duce la destituirea sa, relatează agenția Reuters, preluată de Mediafax.

Hunter Biden, care a rămas tăcut luni întregi în fața atacurilor, a transmis prin avocatul său că a renunțat să mai facă parte din consiliul de administrație al unei companii chineze, fapt pentru care a fost, între altele, subiectul criticilor din partea lui Trump și a aliaților săi. El a adăugat că nu va lucra pentru o companie cu capital străin în cazul în care tatăl său este ales președinte în 2020.

„Hunter a întreprins aceste activități în mod independent. Nu a crezut de cuviinţă să le discute cu tatăl său, nici nu a făcut-o”, a declarat avocatul său, George Mesires, într-un comunicat.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară ce ar putea duce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump. El este suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Editare web: Luana Păvălucă

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares