Gunoaie depozitate în centrul orașului

Da mai departe
4Shares


Rampe clandestine de gunoi în plin centrul orașului. Asta au descoperit polițiștii locali, care au amendat trei firme pentru nerespectarea legii privind salubrizarea. Mai exact, două dintre companii au fost sacționate cu câte 2.500 de lei pentru că nu adunau deșeurile selectiv, iar o altă societate a primit amenda maximă pentru că de un an jumătate funcționează fără contract cu o firmă de salubritate.

Aceste imagini au fost surprinse în centrul Timișoarei! Deșeurile aparțin unor firme care își desfășoară activitatea chiar în Piața Victoriei. 

“Este vorba despre un fast-food, un magazin alimentar și unul de încălțăminte, două dintre acestea nu au asigurat colectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc, iar una dintre aceste societăți nu deținea contract de salubrizre. Sancțiunile aplicate acestora conform HCL din 2007 sunt de 2.500 de lei fiecare, ceea ce este sancțiunea maximă”, explică Dana Seracin, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Timișoara. 

Numai în luna ianuarie a acestui an, polițiștii au aplicat aproape 250 de sancțiuni celor care nu au respectat legea privind depozitarea deșeurilor, iar cifrele sunt în creștere față de aceeași perioadă a anului trecut când au fost semnalate puțin peste 200 de cazuri.

“Am stabilit ca Poliția Locală, misiunea de a fi contactați toți cei care nu au contract, de a li se da trei zile pentru semnarea contractului și apoi să se aplice amenzi maxime. Nu va scăpa nimeni, ori își fac contract, ori iau amenda maximă”, susține Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Amenzile pentru astfel de fapte sunt cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoane fizice și până la 2.500 de lei, pentru persoane juridice.


Etichete:

amenda
,
amenzi
,
timisoara
,
digi24
,
gunoaie
,
timis
,
strazi
,
nicolae robu
,
centrul Timisoarei
,
gunoaie pe stradaSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
4Shares