Florin Iordache critică Raportul GRECO și pe Birchall: Nu desființăm Secția Specială, suntem o țară independentă, sunt lucruri inacceptabile / GRECO nu a observat marile probleme din justiție – Esential

Da mai departe
0Shares

PSD și Guvernul nu vor desființa Secția Specială, chiar dacă aceasta este criticată în Raportul GRECO, care cere insistent acest lucru, a declarat pentru Europa Liberă vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. El o critică și pe Ana Birchall, ministrul Justiției, care spunea, legat de obligativitatea implementării recomandărilor, că “atunci când ești într-un club, e nevoie să respecți regulile”.

Raportul GRECO scindează PSD, la câteva ore după publicarea sa. Dacă ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că “atunci când ești într-un club, e nevoie să respecți regulile”, Florin Iordache este de altă părere.

“Nu sunt de acord și vă spun de ce. Din acest club fac parte și Franța și Anglia și Germania. Și Anglia și Germania și Franța au o serie de recomandări pe care nu le-au transpus și nu au de gând să le transpună. Atât timp cât suntem o țară independentă, cât avem un Parlament ales democratic, Parlamentul e singurul care poate modifica legislația. În acest club putem funcționa foarte bine cu Secția întărită, care asigură o anumită siguranță și independența reală a justiției”, a declarat Florin Iordache.

El susține că oficialii europeni au o problemă doar cu Secția specială, fără a vedea însă “marile probleme din Justiție”, și transmite clar că PSD nu vrea să desființeze acestă structură de anchetare a magistraților

“Atâta timp cât GRECO a observat, spre exemplu, numai Secția Specială și deranjează foarte tare Secția Specială și GRECO nu a observat marile probleme din Justiție, mă refer aici la protocoale, mă refer la constituirea completelor, la influențarea și nerespectarea legii de cei care înfăptuiesc justiția, sunt niște chestiuni de o gravitate foarte mare. Nu intenționăm și nu am intenționat să desființăm Secția Specială. De ce această Secție când exista la DNA era mai bună? Această Secție, așa cum este, trebuie să funcționeze mai bine, mai rapid, astfel încât acolo unde sunt probleme această Secție să se ocupe de ele. Pe zona Secției nu putem interveni decât a ajuta pentru o mai bună operaționalizare și funcționare”, a adăugat vicepreședintele Camerei Deputaților.

Singura recomandare de care vor ține cont cei din PSD este legată de conduita parlamentarilor. Florin Iordache a ținut să precizeze că anumite lucruri sunt inacceptabile și ele nu vor fi implementate.

“O serie de recomandări vor fi implementate, Codul de conduită există la Camera Deputaților și nu există la Senat, acest Cod de Conduită trebuie implementat și la Senat”, a subliniat Iordache.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares