Farmacistii ne-au spus sa nu mai prescriem Eurespal. Agentia Medicamentului nu a informat

Da mai departe
1SharesMedicii de familie din Bucuresti si Ilfov au primit notificari prin telefon de la farmacisti sa nu mai prescrie siropul Eurespal, pentru ca este blocat la vanzare.

De cateva zile, medicamentul Eurespal, atat sirop cat si tablete, recomandat in tratamentul impotriva tusei, nu se mai prescrie de catre medicii de familie din Bucuresti si Ilfov, la recomadarea farmacistilor. Agentia Nationala a Medicamentului (ANM) nu a facut, in schimb, nicio informare catre medicii de familie cu privire la acest medicament, care ar avea o problema, spun medicii de familie.

“Nu ne-a dat ANM niciun fel de informare. M-au sunat de la farmacie, sa-mi spuna sa nu mai prescriu Eurespal sirop si pastile, asa circula informatia in Romania. Deci nu am avut nicio informare oficiala de la ANM, nicio hartie. Nici pe aplicatiile cu lista medicamentelor care sunt instalate pe telefon.

Nici DSP nu ne-a anuntat, nici Ministerul Sanatatii. De la farmacii mi-au spus ca Eurespal s-a blocat la depozite si ca nu mai poate fi distribuit. Am inteles ca toti medicii de familie au primit de la farmacii recomandari, nu au avut hartii oficiale”, a declarat dr. Sandra Alexiu, vicepresedinte al Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti – Ilfov.

Potrivit sursei citate, nici motivul pentru care acest medicament a fost blocat la vanzare nu se stie, pentru ca autoritatile nu au comunicat nimic oficial catre medici.

“Motivul nu-l stim pentru care s-a oprit acest medicament, daca are o problema cu substanta activa sau este o greseala de etichetare. Se da in tusea productiva si este printre foarte putinele siropuri de tuse care se prescrie gratuit la copii. Este foarte posibil sa fie un exces de prescriere din acest motiv. Se da si la tuse spastica si la tuse productiva, iar foarte multa lume este panicata ca nu-l mai dam, pentru ca e gratis”, mai spune Sandra Alexiu.

Producatorul francez a descoperit ca medicamentul contine o substanta care ar putea provoca probleme cardiace, relateaza presa franceza.

Pana la momentul publicarii acestei stiri reprezentantii ANM nu au putut fi contactati pentru un punct de vedere in acest sens.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares