Era voluntar. Au inceput mai multe anchete

Da mai departe
2SharesReprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Ilfov au comentat, marti, cazul femeii despre care jurnalistii de la Libertatea au relatat ca ar lucra in aceasta unitate medicala fara sa aiba o diploma de medic valabila.

Medicul Dan Blendea, purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean Ilfov, si Dorin Bejan, seful Sectiei Obstetrica-Ginecologie, au declarat ca mai multe anchete sunt in prezent in desfasurare, dar ca Raluca Daniela Birsan lucra ca voluntar la acest spital.

Despre inregistrarea publicata de Libertatea in care Birsan apare in blocul operator cosand o pacienta, seful sectiei de ginecologie sustine ca in clip el a vazut “o pensa ridicata. Era singura cu o pensa ridicata”.

Dorin Bejan a dat asigurari ca, de cand este el sef de sectie, adica din octombrie anul trecut, Birsan nu a facut nicio manevra in blocul operator: “Toti o cunosc pe post de voluntara”.

Reprezentantii spitalului au precizat ca la dosarul lui Birsan exista o adeverinta prin care se arata ca e medic de familie, dar si diploma de bacalureat si diploma de medic, negand astfel informatiile oferite pe surse de Libertatea, conform carora aceasta nu ar fi terminat liceul. “Am gasit si un ordin al ministrului de confirmare in rezidentiat”, au adaugat ei.

“Eu am vazut-o in spital ca studenta prin 2010-2009. Acum vreo 9 ani. Apoi, am vazut-o cate un an, apoi, nu am mai vazut-o un an. Am vazut-o venind o perioada si nevenind. Contractele de voluntariat le facem pe un an de zile. Aici este un contract de voluntariat incheiat in luna martie anul trecut”, a spus Blendea.

Seful sectiei de ginecologie a precizat ca Birsan se ocupa de foi de observatie si de vizita sub indrumarea medicuui cu care a colaborat.

In prezent, Birsan a renuntat la voluntariat. “A renuntat la voluntariat vineri. A lasat o cerere de renuntare si a plecat”, a spus Blendea.

Amintim ca Libertatea a scris ca Raluca Daniela Birsan de la Spitalul Judetean de Urgenta Ilfov, aflat in Sectorul 2 in Bucuresti, ar avea o diploma falsa de medic.

Deocamdata, ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, cea care saptamana trecuta sustinea ca un caz precum al lui Matteo Politi nu ar fi posibil intr-un spital public, nu a iesit sa comenteze ceea ce s-a intamplat la Spitalul Judetean Ilfov.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
2Shares