Elveţianul căruia i-a ucis soţia un interlop român candidează. “Sper să moară repede”

Da mai departe
3Shares


AFP

Klaus Ingo Opriş

Andrea Bertozzi, un poliţist de frontieră elveţian, a trecut în 2002 printr-un adevărat coşmar după ce soţia sa, gravidă, a fost asasinată de un român şi de complicii acestuia.

Andrea Bertozzi vrea la 44 de ani să se lanseze în politică în Elveţia, candidând pentru Marele Consiliu din Ticino (parlamentul cantonului, format din 90 de membri). În 2002, Bertozzi şi-a pierdut soţia în circumstanţe tragice, în urma răzbunării luii Klaus Ingo Opriş. Acesta, împreună cu un cecen, a intrat în locuinţa poliţistului de frontieră din localitatea Ponte Capriasco. I-au tăiat apoi gâtul soţiei elveţianului, Flavia, care era însărcinată cu gemeni.

Opriş voia astfel să se răzbune pentru că Bertozzi nu i-a permis să intre în Elveţia. „O să mă întorc ca să te ucid”, i-a spus el, după ce poliţistul i-a interzis accesul în ţara cantoanelor.

Românul a fost prins la câteva zile după crimă, în satul maramureşan Cufoaia şi s-a apărat aruncând toată vina pe cecen. În 2004 a fost condamnat la închisoare pe viaţă

Într-un interviu pentru Tio 20 minuti, Bertozzi, care în continuare lucrează ca poliţist de frontieră, povesteşte cum şi-a refăcut viaţa şi de ce a decis să intre în politică. El susţine că trebuie făcută o distincţie între refugiaţii care cer azil şi cei care migrează din motive economice. A decis să candideze la alegerile legislative din aprilie, din partea Creştin-Democraţilor din Elveţia (CVP/PDC/PPD), fiindcă “vrea să se pună la dispoziţia comunităţii şi a oamenilor”.

Întrebat dacă se mai gândeşte la cei care au ucis-o pe Flavia, Bertozzi răspunde: “Rareori. Când mă gândesc, sper doar să moară cât mai repede. Nu îi voi ierta niciodată. Nu poţi ierta aşa ceva”.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! Klaus Ingo Opriş

Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului PulitzerSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
3Shares