Ecaterina Andronescu, despre cazul Caracal: „Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină” – Radio – TV

Da mai departe
0Shares

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a afirmat joi seară, într-o emisiune la Antena 3, că ea a „învăţat de acasă să nu se urce cu un străin în maşină”, referindu-se la cazul Alexandrei, fata de 15 ani răpită şi sechestrată după ce a plecat spre municipiul Caracal cu o maşină „la ocazie”.

„Totuşi, eu am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină”, a spus Ecaterina Andronescu.

Ziarul Adevărul scrie că declaraţii controversate ale ministrului Educaţiei au stârnit o reacţie fermă din partea deputatei PNL Adriana Săftoiu, care se afla de asemenea în platoul emisiunii de la Antena 3.

„Eu nu ştiu la ce vreme din perioada comunistă s-a referit dna Andronescu, însă pe vremea mea, adică prin anii ’87- ’89, eu obişnuiam să merg cu autostopul. Să nu idealizăm perioada comunistă. Şi adulţii fac autostopul (…) Dacă nu ar fi existat doar două curse, la ora 7.00, respectiv, la ora 17.00, Alexandra nu ar fi fost nevoită să ia o ocazie ca să ajungă la timp în oraş. Alexandra nu a greşit că a luat o ocazie. E vina noastră că la sate nu asigurăm, la intervale mai dese, mijloace de transport. Dna Andronescu însă susţinea sus şi tare ideea ei”, a declarat Adriana Săftoiu, pentru Adevărul.

Amintim că, la sfârșitul săptămânii trecute, Federația Elevilor din România a solicitat Guvernului să ia măsuri de urgență pentru remedierea situației transportului pentru elevi, având în vedere tragedia petrecută la Caracal. Elevii din mediul rural sunt nevoiți să călătorească la ocazie deoarece transportatorii nu practică toate traseele, atrăgea atenția Federația Elevilor.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares