Documentele pe care le avem atestă că doamna este medic

Da mai departe
13Shares


Informaţii contradictorii în cazul femeii care lucrează ca medic la Spitalul de Urgență Ilfov şi despre care jurnaliştii de la Libertatea spun că e un doctor fals. Purtătorul de cuvânt al spitalului spune că femeia are toate documentele care atestă că este medic voluntar. Doar că reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Bucureşti spun că aceasta nu apare în evidenţa lor ca absolventă.

Dan Blendea, purtător de cuvânt Spitalul Județean Ilfov: Un medic care nu este un angajat al spitalului, ca voluntar, competențele pot fi limitate la consilierea pacienților, scrierea la dictare a unor foi de observație, fără implicarea unor manevre medicale. Dar dacă medicul șef de secție îi dă sub supraveghere atribuții de a da un instrumentar la mână, de a duce o tăviță de instrumente, poate să le facă. Este totuși medic. Ne-am pus și problema legitimității acelor diplome. Până la proba contrarie, documentele pe care le avem noi și care sunt inserate în acel contract de voluntariat atestă că doamna este medic.

Libertatea a prezentat cazul unei femei de 30 de ani care a falsificat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov. Președintele Colegiului a confirmat pentru Digi24 că Raluca Daniela Bîrsan nu figurează în baza de date a Colegiului Medicilor, adăugând că, nu numai ca medic, ci și ca voluntar, femeia trebuia să fie înregistrată la Colegiul Medicilor. 

Spre deosebire de italianul Matteo Politi, dr. Raluca Daniela Bîrsan nu are nici măcar parafă de la DSP, scrie libertatea.ro care prezintă chiar și filmări cu ea în sala de operaţie. La acuzațiile jurnaliștilor, femeia a răspuns că „doar serveam instrumentarul”.

Etichete:

Spitalul Judeţean Ilfov
,
medic fals
,
raluca birsan
,
medic fals spitalul judetean ilfovSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
13Shares