Descoperire fascinantă în Polonia. Cercetătorii confirmă existența monștrilor marini

Da mai departe
0Shares

Natural History Museum, University of Oslo, Norway

creatură

Fosilele unui monstru marin vechi de 150 de milioane de ani au fost descoperite recent în Polonia. Resturile pietrificate aparțineau unui pliosaur, o reptilă dispărută care putea atinge peste 30 de metri lungime și o greutate de câteva tone.

Fosilele au fost descoperite într-un câmp de porumb din Krzyzanowice, în apropierea munților Swietokrzyskie, o zonă pe care studiul o descrie drept „bogată în fosile de reptile costiere și pelagice”.

Unul dintre descoperitori, paleontologul Daniel Tyborowski, a descris în detaliu dimensiunile platozaurilor, relatează FoxNews.

„Aveau cranii puternice, mari și maxilare masive, cu dinți mari și ascuțiți”, a spus Tyborowski. „Creaturile au trăit în perioada jurasică târzie”, a adăugat acesta.

În plus, cercetătorii au descoperit, oase de broaște țestoase antice și oase ale strămoșilor crocodililor moderni.

Tyborowski, care a spus că descoperirile au fost primele pentru Polonia, speră că cercetătorii vor mai găsi astfel de fosile.

În decembrie, a mai fost descoperită fosila unui „monstru de mare” în vârstă de 180 de milioane de ani, din epoca Jurassic, fiind asemănătoare cu a unui delfin.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares