Deputatul “mitralieră” aprinde fitilul la bomba pusă de PSD în Codul Penal

Da mai departe
161Shares


Cătălin Rădulescu
Cătălin Rădulescu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu vrea să înjumătățească termenele de prescriere în cazul infracțiunilor penale, modificare care va arunca în aer marile dosare de corupție. 

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a înregistrat miercuri la Parlament o inițiativă legislativă prin care modifică legea privind Codul penal în sensul reducerii drastice a termenelor de prescripție.

Potrivit proiectului lui Rădulescu, infracțiunile care acum se prescriu după 10 ani, se vor prescrie după 8; cele care acum se prescriu după 8 ani, se vor prescrie după 4 ani, iar cele care acum se prescriu după 5 ani se vor prescrie după doar 3 ani.

Termenele de prescripție au fost reduse și prin proiectul de modificare a Codului penal adoptat anul trecut de Parlament la propunerea PSD, proiect care marți a fost adoptat din nou, în urma deciziei CCR, de Comisia specială condusă de Florin Iordache.

Astfel, prin proiectul PSD au fost modificate litele b) și c) ale articolului 154 din Codul penal, unul dintre termenele de prescripție reducându-se de la 10 ani la 8 ani, iar altul de la 8 ani la 6 ani.

Surse judiciare au explicat pentru G4Media.ro că marea majoritate a marilor dosare de corupție instrumentate de DNA ar urma să se închidă prin prescrierea faptelor.

“Prezenta inițiativă legislativă are ca obiectiv fundamental reglementarea termenelor de prescripție astfel încât organele specializate ale statului să procedeze cu o mai mare promptitudine în vederea stabilirii răspunderii penale și să acționeze pentru aplicarea pedepselor persoanelor care au săvârșit infracțiuni, ca expresie a garantării drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor”, spune Cătălin Rădulescu în motivarea proiectului.


Fanatik.ro


Claudiu Manda a sarit la BATAIE in Parlament! Scandal URIAS intre PSD si PNL! Scene incredibile


Fanatik.ro


DOLIU in teatrul si filmul romanesc! MARELE actor a murit! Milioane de romani i-au vazut filmele


Stirile PRO TV


Dezbaterea lansată de o femeie. Ce a văzut într-o imagine cu incendiul de la Notre-DameSursa

قالب وردپرس

Da mai departe
161Shares