Dăncilă, întâlnire cu premierul vietnamez. Primim muncitori și oferim miere și cereale

Da mai departe
19SharesRomânia vrea să importe şi mai mulţi muncitori vietnamezi, care să lucreze pe şantiere şi în turism, iar statul asiatic este gata să primească de la noi miere şi cereale.

Aşa s-au înţeles oficialii români cu cei vietnamezi, veniţi luni la Guvern în frunte cu şeful executivului de la Hanoi. A fost prima vizită de după 1989 a unui premier al statului socialist, în condiţiile în care în ultimii ani vietnamezii au devenit printre cei mai căutaţi lucrători de aici.

După o întrevedere de o oră, premierul Viorica Dăncilă şi omologul său de la Hanoi au anunţat încheierea unui memorandum în domeniul agriculturii. Momentul nu a fost lipsit de mici stângacii de protocol.

Premierul Republicii Socialiste Vietnam a venit însoţit de mai mulţi oameni de afaceri. România e interesată să exporte în ţara asiatică produse agricole şi să aducă de acolo forţă de muncă.

La noi sunt peste 3.000 de lucrători vietnamezi, dar angajatorii români au nevoie de mult mai mulţi pe şantiere şi în turism. În total, 20 de mii de angajaţi străini, din ţări extracomunitare, vor putea fi admişi în ţara noastră, iar cei din Vietnam sunt printre preferaţii angajatorilor.

Tot luni, Viorica Dăncilă a avut o întâlnire şi cu premierul Georgiei, pe teme de securitate în regiune.

Unul dintre proiectele comune ale României şi Georgiei este construcţia, alături de Turkmenistan şi Azerbaidjan, a unei rute de transport de mărfuri între Marea Neagră şi Marea Caspică. Deocamdată, proiectul e doar pe hârtie.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
19Shares