Coliziune între un elicopter și un avion de mici dimensiuni în Mallorca. Cinci persoane au murit

Da mai departe
0Shares

ACTUALIZARE. Şapte persoane, dintre care doi minori, au murit duminică în urma unei coliziuni între un elicopter şi un avion ultrauşor, în insula spaniolă Mallorca, informează Agerpres.

Avionul ultrauşor avea doi pasageri, iar elicopterul cinci: pilotul, un cuplu şi doi copii minori ai cuplului, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei naţionale a Spaniei.

Elicopterul era înmatriculat în Germania, „ceea ce nu înseamnă neapărat că pasagerii erau de această naţionalitate”, a spus acesta.

Guvernul regional al Insulelor Baleare a confirmat bilanţul pe Twitter şi a adăugat că pasagerii avionului ultrauşor erau doi adulţi spanioli. „Nu există niciun supravieţuitor”, a anunţat administraţia regională.

Anterior, autorităţile regionale anunţaseră că accidentul a avut loc la ora locală 13:35, în municipiul Inca, indicând un prim bilanţ de cinci morţi.

Deocamdată nu se cunoaşte cauza coliziunii între avion şi elicopter, ambele folosite pentru uz privat, potrivit cotidianului Diario de Mallorca. Cele două aparate s-au ciocnit într-o zonă rurală. A fost declanşată o anchetă pentru a afla cauzele accidentului, iar identificarea victimelor este în curs.

Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a exprimat, pe Twitter, „solidaritatea cu familiile victimelor care şi-au pierdut viaţa în acest tragic accident”.


Știrea inițială:

Cel puțin cinci persoane au murit după ce un elicopter și un avion de mici dimensiuni s-au ciocnit în insula spaniolă Mallorca, au informat autoritățile spaniole, citate de Associated Press.

Guvernul regional din Insulele Baleare, care includ insula Mallorca, a anunțat pe Twitter că accidentul s-a produs la ora locală 13:35 (14:35, ora României, n.r.). Potrivit primelor informații, un minor se află printre victime, potrivit MEDIAFAX.

Autoritățile au adăugat că echipajele de urgență intervin la fața locului, dar nu au oferit informații suplimentare.

Cauzele accidentului nu au fost încă identificate.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares