Cine sunt contracandidații lui Koveși pentru postul de procuror-șef al Parchetului European

Da mai departe
45Shares


Laura Codruța Kovesi, revocată de la șefia DNA, este acum pe lista scurtă pentru Parchetul European. Fiind prima poziționată, e dată ca favorită. Avantajul lui Koveși este susținerea, cel puțin la nivel declarativ, a președitelui Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestagul german, Gunther Krichbaum, asta chiar dacă unul dintre concurențiie Codruței este un german.

Pe lista celor trei nume se mai află Jean-François Bohnert, din Franța, și Andres Ritter, din Germania. 

Jean-François Bohnert

Are 58 de ani, este, din 2016, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Reims. Este membru au Autorității de Concurență din Franța. A fost procuror al Republicii la parchetul pe lângă Tribunalul de Înaltă Instanță din Rouen (2013-2016), avocat general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel din Rouen (2011-2013) și procuror adjunct al Republicii la Parchetul de pe lângă Tribunalul de Înaltă Instanță din Dijon (2007-2011).

“Jean François Bohnert are o experiență solidă în materie de justiție internațională. El a ocupat mai multe posturi de înaltă responsabilitate în străinătate, în special în Germania, unde a fost pus la dispoziția Ministerului Afacerilor externe în calitate de magistrat de legătură, timp de 3 ani, misiunea sa fiind aceea de a facilita punerea în executare a sentințelor instanțelor franceze în această țară. La începutul anilor 2000 a făcut parte din organigrama EUROJUST, unitate europeană de cooperară judiciară al cărei obiectiv este lupta împotriva tuturor formelor de criminalitate organizată transfrontalieră (trafic de droguri, spălare de bani, trafic de ființe umane, contrafaceri, criminalitate informatică, criminalitate în dauna mediului înconjurător etc)”, scria presa franceză la numirea lui Bohnert ca procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel din Reims. 

Andrés Ritter

Germanul Andrés Ritter are 54 de ani.  Din 2013 este procuror-șef al Parchetului din Rostock, unul dintre cele mai importante din Germania, la nivelul căruia funcționează și Oficiul pentru combaterea criminalității cibernetice. S-a născut în America Latină, din părinți germani, a trăit în Chile, Peru, Venezuela și Spania. În Germania, este din 1993. Din 2000 lucrează pentru procuratura din Rostock, urcând treptele ierarhice. În 2009 – 2010, a lucrat la Bruxelles ca atașat pe probleme de justiție pe lângă Comisia Europeană. 

Vorbește limbile spaniolă, germană, italiană, franceză și engleză. Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
45Shares