Cercetătorii lucrează la vaccinul atigripal care să aibă efect pe viață. Când va apărea

Da mai departe
0Shares

Cercetătorii americani lucrează la un vaccin antigripal pe care să îl facem o dată și să fim protejați o viață întreagă.

Momentan, specialiștii sunt la stadiul de testare şi au găsit o nouă modalitate de a-l perfecționa fără a mai creşte virusul în ouă, aşa cum se procedă până acum.

După ce anul trecut, în Statele Unite mai mulţi copii au murit din cauza gripei, chiar dacă erau vaccinaţi, autorităţile de peste Ocean continuă să îndemne populaţia să apeleze la vaccinul antigripal. Susţin că vaccinul care există acum pe piaţa le poate salva viaţa oamenilor. Dar mai este loc de îmbunătăţiri.

Anthony Fauci, doctor: „Chiar şi într-un an bun, eficienţa acestui vaccin este de 60 la sută. Într-un an mai slab, în cel mai rău caz poate fi de doar 10 la sută.”

În urmă cu două luni, preşedintele american a semnat un ordin executiv în care nota faptul că modul în care se prepară vaccinul antigripal are numeroase lacune. Şi le-a cerut autorităţilor să găsească rapid o soluţie pentru a-l perfecţiona. Primul pas făcut de unii cercetători a fost acela de a nu mai folosi ouă.

De obicei, ingredientele vaccinului antigripal sunt cultivate în interiorul ouălor de găină, dar în unele cazuri virusul se modifică în acest mediu lichid şi ajunge să nu mai aibă proprietăţile necesare. Însă unele companii au găsit metode noi de a fabrica vaccinul.

Ethan Settembre, reprezentant companie farmaceutică: „Aici avem celulele care cresc virusul gripal. Virusul rămâne intact, ar atunci când faceți vaccinul pare apropiat de felul în care există în realitate.”

Ordinul preşedintelui merge mult mai departe şi le cere specialiştilor să inventeze un vaccin antigripal pe care oamenii să îl facă o dată în viaţă, nu în doze anuale aşa cum se întâmpla în prezent.

Această femeie este printre primele persoane care au testat acest aşa-zis “vaccin antigripal universal”. Oamenii de ştiinţă de peste Ocean spun însă că sunt abia la început de drum şi vă mai dura cel puţin zece ani până când vor găsi formula perfectă.

Oficialii americani se tem că actualul sezon de gripă va fi mult mai periculos decât cel de anul trecut, când 36.000 de oameni au murit.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares