Cel mai mare feribot electric din lume si-a incheiat cu succes prima calatorie cu pasageri

Da mai departe
0Shares

Cel mai mare feribot electric din lume, Ellen, a terminat prima calatorie a sa cu pasageri saptamana trecuta in Danemarca.

Ellen a navigat intre porturile daneze Fynshav si Soby, de pe insula Aero, conform Euronews.

Feribotul electric poate transporta 30 de vehicule si 200 de pasageri, fiind alimentat de o baterie “cu o capacitate fara precedent” de 4,3 MWh, potrivit producatorului elvetian de baterii Lechanche, cel care a si furnizat sistemul.

“Pe parcursul unui an, acesta va impiedica eliberarea a 2.000 de tone de CO2, 42 de tone de NOx [oxid de azot], 2,5 tone de particule si 1,4 tone de SO2 [Dioxid de sulf] in atmosfera”, a declarat Anil Srivastava, directorul general al Lechanche.

Intre timp, directorul pentru trafic al Aero, Keld M. Moller, a sustinut ca este “incantat sa poata oferi pasagerilor o calatorie extraordinar de placuta, fara zgomot, vibratii si emisii nocive”.

Uniunea Europeana, care a sustinut proiectul, isi propune sa lanseze alte 100 sau chiar mai multe astfel de feriboturi pana in 2030.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
0Shares