Ce suma va lua FRF din drepturile TV ale Ligii 1

Da mai departe
1SharesLPF a anuntat, marti, ca a semnat un nou acord pentru cedarea drepturilor TV ale Ligii 1, valoarea acestuia fiind cea mai mare din istorie. Totusi, cluburile vor primi mai putini bani la distribuire.

Asta pentru ca FRF nu renunta la cota de solidaritate impusa prim divizionarelor, forul condus de Razvan Burleanu asteptand cu nerabdare acesti bani.

“Imediat cum se va semna acest contract de drepturi TV va intra in vigoare si aceasta cota de solidaritate. E o decizie pe care o avem luata in Adunarea Generala, va trebui doar sa o implementam”, a spus Burleanu, citat de Telekomsport.

5% din banii platiti pentru drepturile TV vor ajunge la Federatie, care ii va redistribui mai departe echipelor din Liga 2 si Liga 3.

Cum noul acord a fost semnat pentru 28 de milioane de euro pe sezon, asta inseamna ca 1,4 milioane de euro vor merge catre fondul de solidaritate anual.

Mai departe, suma neta ce revine cluburilor din Liga 1 scade. Daca pana acum echipele au impartit 27,5 milioane de euro anual, din sezonul urmator ele vor imparti 26,6 milioane de euro.

Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.Sursa

قالب وردپرس

Da mai departe
1Shares